Albin
0 °C
10 °C

Kínos a mercisekkel dobogón végezni

2016.09.28. 16:37

A Mercedes revánsért megy Malajziába a hétvégén, tavaly ugyanis ezt a futamot nem sikerült megnyernie. Hamiltont és Rosberget már a második ferraris versenyén megverte Sebastian Vettel, aki aztán még kétszer győzött, idén viszont még egy győzelme sincs.

Helyette és a ferrarisok helyett inkább a Red Bull áll dobogón ebben a szezonban, nekik van egy győzelmük is az évben, az összes többi nagydíjat vagy Rosberg, vagy Hamilton nyerte.

Az RBR-től Max Verstappen győzött, Ricciardo a dobogókat gyűjtögeti, aminek végülis örül, csak azt nem szereti, ha a két mercedeses végez vele az első háromban.

"Kínos nekem az egész, annyira csendben vannak. Nem kedvelem a csendet, szóval vagy magamban beszélek, vagy megpróbálok velük kezdeni valamit, de ők élvezik ezt a kellemetlen szótlanságot. Nagyszerű helyzet" - idézte Ricciardót a GPupdate.net.

Ricciardo itt épp az időmérő utáni fotózásra indul a mercedesesekkel
Ricciardo itt épp az időmérő utáni fotózásra indul a mercedesesekkel

Hamilton és Rosberg nem beszélnek egymással sem az eredményhirdetés előtt abban a kis szobában, ahol készülhetnek a díjátadásra, sem utána a dobogón. Miközben Ricciardo vigyorog meg a cipőjéből iszik, de a humorára egyikük sem vevő.

Szepangban sanszosan ott lesznek fent újra a Mercik, és Ricciardónak is jó esélye van a háromba kerülni. A feszültséget Hamiltonék között talán az oldhatja, ha megnyerik a gyártók világbajnokságát, ami igen valószínű: 222 ponttal vezetnek a Red Bull Racing előtt, és ha ebből 215 megmarad a leintés után, megvan a Mercedes zsinórban harmadik bajnoksága.