Bottas direkt vágta maga alatt a fát

2017.05.06. 15:22 Módosítva: 2017.05.06. 15:22

Bár vihette volna magával saját mérnökeit Valtteri Bottas a Williamstől a Mercedeshez, a finn mégis úgy döntött, hogy nem teszi ezt meg, és Nico Rosberg korábbi csapatával, vagyis teljesen ismeretlenekkel kezdi meg a munkát 2017-ben. A finn szerint ez kulcsfontosságú volt abban, hogy ilyen gyorsan hozzászokjon az új csapathoz, az új autóhoz, és még jobb legyen. Ez Szocsiban már futamgyőzelmet is ért neki.

Rögtön az elején eldöntöttem, hogy így lesz. Sokat tanulhatok másoktól, ráadásul a csapatba illeszkedésemet is segítették. Minden ember, minden csapat más, alkalmazkodnom kellett, de ezzel jobb lettem, hiszen tanultam

– indokolta Bottas, hogy miért választotta korábbi segítői helyett a mercedeses versenymérnök Tony Rosst és jobbkezét, Marcus Dudley-t.

A finn kiemelte azt is, hogy egészen más a szellemiség egy középmezőnybe tartozó csapatnál, mint az elitben, és mivel sokkal nagyobb erőforrások állnak rendelkezésre a Mercedesnél, ott 100 százalékban a saját dolgára fókuszálhat.

Bottas ezzel lényegén az árral szemben ment, a legnagyobbak általában ugyanis viszik magukkal jól megszokott embereit: Fernando Alonso is így tett Andrea Stellával, amikor a Ferraritól a McLarenhez ment, de ugyanez volt Romain Grosjean és Komacu Ajao párosával a Lotus-Haas viszonylatban, és Rob Smedley is ment Felipe Massával a Ferraritól a Williamshez anno.

Május elsején, a Nagy Futamon mi is kifaggattuk a friss futamgyőztes Valtteri Bottast.