Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

F1: automatára cserélnék a kockás zászlót

2018.06.14. 13:08

Nem a szupermodell Winnie Harlow, hanem egy helyi versenybíró hibája volt, hogy egy körrel hamarabb intették le a 2018-as Kanadai Nagydíjat – ami a szabályok értelmében így 70 helyett csak 68 körből állt –, ám a rontás erősen elgondolkodtatta az F1 vezetőit, hogy talán alakítani kellene a mostani rendszeren, hogy a későbbiekben ne fordulhasson elő hasonló.

Charlie Whiting versenyigazgató már arról beszél, hogy a kockás zászlót, és annak lengetését ugyan nem törölnék el, de a rajt- és célvonal fölötti lámpa is szerepet kapna a futam leintésében, egy fényjel jelezné ugyanis a futam végét, és ez felülírná a kockás zászlót is, akár korán, akár túl későn kezdenék azt lengetni.

Vagyis ceremoniális szerepben megmaradhat a kockás zászló, és maradnak a VIP-vendégek is, de a hivatalos végeredményt a lámpához kötnék.

A pontos megvalósítást még ki kell találniuk, hogy mikor és hogyan aktiválódjon a rendszer, illetve arra is megoldást kell találni, hogy a pilóták csak a lámpasoron nézzék a kockás zászlót, és abból tudják, véget ért-e a verseny, vagy sem.