Red Bull 1-2, Ricciardo megtréfálta Verstappent

GettyImages-1054330562
2018.10.27. 21:23

Hihetetlenül izgalmas volt a Mexikói Nagydíj időmérője. A végig bombaformában versenyző Red Bull, ha nem is magabiztosan, de behúzta a kvalifikációt, ráadásul mindkét autó az első sorból indulhat. Az 5. világbajnoki címére készülő Lewis Hamilton a harmadik lett a Mercedesszel, a ferraris Sebastian Vettel pedig a negyedik.

Az időmérő száraz körülmények között zajlott, úgyhogy nem nagyon volt meglepetés a Q1-ben. A két Williams a 19. és 20. helyen esett ki, mellettük a Mexikóban hagyományos pocsék Haasoknak, illetve a McLaren-pilóta Stoffel Vandoorne-nak ért véget az első szakasz után a kvalifikáció.

A Q2-ben sem volt sok izgalom: a két Ferrari, a két Mercedes és a két Red Bull nagyon simán bejutott az utolsó etapra. Ugyanakkor a múlt heti Amerikai Nagydíjjal ellentétben most egyik topcsapat sem próbálkozott alternatív taktikával – mind a hat pilóta hiperlágy gumikon jutott tovább.

A szabadedzéseken tapasztaltaknak megfelelően a gyári Renault is jól teljesített, mindkét pilótájuk simán kvalifikálta magát a Q1-be, ahogy a két Sauber is Charles Leclerc-kel és Marcus Ericssonnal. A Q2-ben a két Force India, a két Toro Rosso (Pierre Gasly motorcsere miatt az utolsó helyről indul) és a kétszeres világbajnok Fernando Alonso esett ki.

Az utolsó etapra ugyanakkor már nem lehetett panasz, az egyik legizgalmasabb volt az idei szezonban. Kimi Räikkönené volt az első gyors kör a toppilóták közül, de őt rögtön legyőzte Vettel, majd egymásnak adogatva a leggyorsabb köröket végül Max Verstappen lett a leggyorsabb az első próbálkozások után.

A holland pilóta még soha nem volt korábban pole-ban, ez lett volna az első kvalifikációs győzelme.

A két Ferrari és Bottas a második nekifutásra sem tudta megközelíteni az idejét, de Verstappen sem tudott javítani, így egy óriási hajrá végén Daniel Ricciardo elhappolta a holland elől az első rajtkockát. Legvégül Hamilton ért be, de egyik Red Bullt sem sikerült megelőznie, végül harmadik helyen végzett. A három topcsapat után a Q2-s sorrendet másolva a két Renault és a két Sauber végzett.

 A futam vasárnap 20.10-kor kezdők, kövesse majd körről körre az Indexen!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?