Ricciardo: Gaslyé a kocsim, befejeztem ezzel az átkozott autóval

2018.10.30. 09:35

Daniel Ricciardo megnyerte a Mexikói Nagydíj időmérőjét, és bár a rajtot elrontotta, komoly esélye lett volna a dobogóra. Autója viszont megint megadta magát, a csapattársa pedig megnyerte a versenyt. A végtelenül elkeseredett ausztrál legszívesebben már nem is vezetne idén.

Nem hiszem, hogy a frusztráltság a jó szó arra, amit érzek. Egyszerűen minden reménytelennek tűnik. Hogy őszinte legyek, nem látom értelmét, hogy végigcsináljam a következő két futamot. Befejeztem ezzel az autóval, átadom Gaslynak. Nem hiszek a babonában meg az ilyen hülyeségekben, de ez a kocsi el van átkozva

nyilatkozta Ricciardo.

Az ausztrál jövőre az elfüstölő motorokat gyártó Renault-nál fog versenyezni, a helyét pedig Pierre Gasly veszi át a Red Bull-Hondánál, erre utalt Ricciardo. (Mexikóban egyébként nem a motorral, hanem a kuplunggal volt gond.)

riccko

A klasszis pilóta az első öt futamból kettőt megnyert, azóta viszont egy dobogó sem jött össze neki. Eközben Max Verstappen két első, három második és két harmadik helyet szerzett a másik Red Bull-lal, már 70 pont a különbség közöttük. Ez elsősorban az autó miatt van,

ugyanis az elmúlt 13 futamból Ricciardo hatot – köztük a legutóbbi kettőt – nem tudta befejezni műszaki hiba miatt.

Idén összesen nyolcszor esett ki 19 versenyen, ilyen sokszor senkinek nem kellett technikai hiba miatt feladnia.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?