Vettel vonuljon vissza, vagy váltson csapatot!

2020.04.12. 15:51

A Forma1-et évtizedeken át irányító Bernie Ecclestone szerint Sebastian Vettelnek vissza kéne vonulnia, vagy új Forma-1-es csapatot kellene találnia, olvasható az MTI hírében. 

Sebastian teljesítményének az utóbbi időben ártott az, hogy a Ferrarinál versenyez, csapattársát, Charles Leclerc-t pedig a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökének a fia menedzseli. Emellett Mattia Binotto csapatfőnökre sem a támogatójaként tekint. Abba kéne hagynia, vagy váltani, a jövőre ismét Mercedes-motorral induló McLaren jó alternatíva lehet.

- mondta el véleményét a 89 éves Ecclestone. 

Úgy véli, hogy az F1-nek szüksége lenne egy nyerő Vettelre, és a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton mellett a németek négyszeres vb-győztese is utolérhetné a hét vb-címmel csúcstartó Michael Schumachert.

A Forma-1-idény március közepén rajtolt volna Ausztráliában, de röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. Ezután sorrendben a bahreini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói, az azeri és a kanadai viadalt is törölték. Jelen állás szerint leghamarabb a június végére tervezett Francia Nagydíjjal kezdődhet a szezon.

Arról, hogy milyen hatása lehet a koronavírus-járványnak a Forma-1-re hosszabb távon, ebben a cikkünkben írtunk.