Veszélybe került az F1-es Brit Nagydíj, nem kivételeznek a csapatokkal

2020.05.19. 15:04

Veszélybe került a Forma-1-es Brit Nagydíj megrendezése, írja a BBC. A brit kormány nemrég arról döntött, hogy a következő hónaptól 14 napos karantén vár azokra, akik belépnek az ország területére. A karantén az F1-es mezőnyre is vonatkozna, lehetetlenné téve a verseny megrendezését. Három csapatnak - Ferrari, Alfa Romeo, Alpha Tauri - eleve az Egyesült Királyságon kívül van a székhelye. 

Lesznek kivételek (diplomaták, teherautósofőrök), akikre nem vonatkozik majd az előírás. Jelenlegi állás szerint az F1 (és általában véve a sport) nem tartozik majd a kivételek közé, bár a BBC cikke szerint még nem született végleges döntés ez ügyben, a parlamentnek is el kell fogadnia az intézkedést. 

A Brit Nagydíj kiesése hatalmas érvágás lenne a sorozatnak, mivel úgy számolt az F1 vezetése, hogy dupla versenyt tudnak tartani a silverstone-i versenypályán. Már az erről szóló megállapodás is megszületett, július 26-án és augusztus 2-án rendezhetnék a futamokat. Az már korábban eldőlt, hogy legjobb esetben is csak zárt kapus versenyt rendeznek Silverstone-ban.

A 2020-as Forma-1-es szezon, amiből  a járvány miatt eddig három futamot töröltek, hetet pedig elhalasztottak, jelen állás szerint július 5-én indul majd a zárt kapus Osztrák Nagydíjjal. Több verseny sorsa bizonytalan még, jó eséllyel nem lesz Kanadai Nagydíj és Szingapúri Nagydíj sem.