Hamilton napokon belül hosszabbíthat a Mercedesszel

2023.06.14. 13:14
Toto Wolff, a Formula–1-es Mercedes csapatfőnöke szerint napokon belül meghosszabbíthatják sztárversenyzőjük, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltonnal szerződését – adta hírül az MTI.

A 38 éves brit pilóta mostani kontraktusából még hat hónap van hátra, de Wolff szerint inkább csak napokat, mint heteket kell várni a hivatalos bejelentésre.

Szinte minden hétvégén megkapjuk ezt a kérdést, viszont a tárgyalások még folyamatban vannak. Hamarosan megállapodunk, de olyan jó a kapcsolatunk, hogy ódzkodunk attól a pillanattól, amikor a pénzről kell beszélnünk

– fogalmazott Wolff, aki hozzátette, a maga részéről örülne, ha már a most hétvégén sorra kerülő Kanadai Nagydíj előtt megszületne az egyezség.

Nem akarok konkrét dátumot megnevezni, mert ha így teszek, akkor egész hétvégén arról fognak kérdezni, hogy mi a helyzet a szerződéshosszabbítással

– jelentette ki az osztrák csapatfőnök.

Hamilton 2013-ban – Wolff-fal együtt – csatlakozott a Mercedes gyári F1-es csapatához, mellyel hat világbajnoki címet nyert.

A szaksajtó korábban arról írt, hogy a Ferrari megpróbálta leigazolni Hamiltont, de az olaszok csapatfőnöke, Frederic Vasseur ezt a híresztelést májusban „ostobaságnak” nevezte.

Hamilton jelenleg 87 ponttal a negyedik helyen áll a vb-pontversenyben, hátránya 83 pont az éllovas, címvédő és kétszeres vb-győztes holland Max Verstappennel (Red Bull) szemben.