Hiába Hülkenberg bravúrja, egy butaság miatt elbukta az első soros rajthelyét

2023.06.18. 09:08
Hiába autózta a második legjobb köridőt, csupán az ötödik helyről kezdheti meg a vasárnapi Kanadai Nagydíjat Nico Hülkenberg. A Haas német pilótája nem vette figyelembe időben a kvalifikáció megszakítását jelző piros zászlót, ezért kapta a büntetést.

Amint arról beszámoltunk, Nico Hülkenberg bravúros második helyet szerzett az esős körülmények között megrendezett kanadai időmérőn – csakhogy a szombat esti hírek szerint ezt nem tarthatja meg a Haas pilótája.

A versenyző ugyanis nem vette figyelembe időben az időmérő megszakítását jelző piros zászlót, megkezdett egy újabb mért kört és az előírt deltaidőnél másfél másodperccel gyorsabb is volt az egyes kanyarnál kihelyezett, a miniszektorokat figyelő mérőpontnál.

Hülkenberg utólag azzal védekezett, hogy az extrém körülmények miatt nem volt egyértelmű számára a jelzés, és egy szokatlan hangjelzést kapott rádión, amiből arra következtetett, pont, hogy túl lassan közlekedik a pályán.

A német büntetésével Fernando Alonso került az első sorba az időmérőt megnyerő Max Verstappen mellé. A második sorból pedig a két Mercedes, Lewis Hamilton és George Russell startol majd a magyar idő szerint este nyolckor kezdődő futamon.