Magnussen lángoló autója sem zavarta meg Verstappent

A Formula–1-es Brit Nagydíj körről körre

Vége
GettyImages-1513699701
2023.07.09. 15:40
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az egyesült királyságbeli Northamptonshire-ben található silverstone-i versenypályát 1942-ben építették, és 1950 óta kisebb megszakításokkal ad otthont a Formula–1-es Brit Nagydíjnak. A pálya hossza 5,891 kilométer, a kanyarok száma pedig 18. A versenyzők a Brit Nagydíj futamán 52 kört tesznek meg.

    Az abszolút pályacsúcs Valtteri Bottas nevéhez fűződik 1 perc 25,093 másodperces idejével.

  • Örökké emlékezetes marad a tavalyi Brit Nagydíj, elsősorban szomorú apropó miatt: ezen a versenyen szenvedett súlyos versenybalesetet az Alfa Romeo versenyzője, Csou Kuan-jü. A kínai pilóta a rajt után ütközött George Russell autójával, aminek következtében Csou hatalmas sebességgel csúszott végig a murvás bukótéren, nekiütközött a gumifalnak, és a mögötte lévő kerítés állította meg. Hatalmas szerencsével a kínai versenyző sérülés nélkül megúszta a balesetet, de a halo nélkül minden bizonnyal halálos kimenetelű lett volna az incidens.

    A futamot a pole-pozícióból rajtoló Carlos Sainz nyerte, második helyen Sergio Pérez végzett, míg a harmadik Lewis Hamilton lett.

  • Perceken belül kezdődik a Formula–1-es Brit Nagydíj, a 2023-as versenynaptár tizedik futama. Tartsanak velünk, és nem maradnak le egyetlen fontos pillanatáról sem a futamnak. 

    Vajon bárki megszoríthatja a címvédő Verstappent Silverstone-ban? Hamarosan kiderül.