Ez a poszt a következő Percről percre része:

Verstappen simán nyert Spában is

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Mivel csak egy szabadedzés állt rendelkezésre a mezőnynek, és az egész hétvégén esős körülmények között versenyzett az F1, a száraz pályás gumik itteni működéséről gyakorlatilag semmit sem tudnak a csapatok. Így ha nem esik, jöhetnek a bátor húzások a pitfalról. 

  • Az Ardennek-erdei pálya saját mikroklímával rendelkezik, az eső gyakori vendége a versenyeknek. Olyannyira, hogy 2021-ben nem is rendezték meg a versenyt a körülmények miatt, a mezőny egy kört tett meg a biztonsági autó mögött, aztán lefújták a futamot. 

    A pálya 2025-ben lesz 100 éves, 1950 óta rendeznek Spában Belga Nagydíjat, szám szerint 55-öt tartottak eddig. Az aszfaltcsík 7004 méter hosszú, a futam 44 körös lesz. 

    Sajnos benne van a pakliban, hogy az idei lesz az utolsó versenyhétvége az F1-nek Spában, mert idén jár le a pálya és az F1 közötti szerződés, az újításról pedig még mindig nincsenek hírek. 

  • Az eső miatt csúsztatott sprintfutam érdekes kezdést hozott, az újonc Oscar Piastri vezette is a versenyt, de nem bírt Verstappennel. A kétszeres világbajnok holland nyerte a sprintet, Oscar Piastri lett a második, Pierre Gasly a hatodik helyről indulva a harmadik. A részletes összefoglalónkat ide kattintva olvashatja! 

     

  • A Circuit de Spa-Francorchamps az F1 egyik legikonikusabb pályája. A száguldó cirkusz mezőnye itt versenyez a hétvégén, az időjárás nem volt kegyes a pilótákkal. A hirtelen leszakadó komolyabb mennyiségű víz miatt több programot is csúsztattak a hétvégén – így volt ez a szombati sprintfutammal is.