Michael Schumacheren viccelődött, népharag zúdult a Formula–1-es szakértőre

2023.09.26. 08:12
Antonio Lobato magára haragította az F1-es szurkolókat, miután a Japán Nagydíj televíziós közvetítésekor ízléstelen megjegyzést tett. A spanyol sportújságíró és műsorvezető Michael Schumacher egészségi állapotával viccelődött a kamera előtt, ami után bocsánatkérésre kényszerült.

A stúdióban éppen a Red Bull idei dominanciája volt a téma, amikor egy másik szakértő, Toni Cuquerella a következő szavakat intézte Lobatóhoz: „Reszkess, Adrian Newey, mert jön Antonio Lobato!”

„Reszkessen Michael! Nos... ne, Michael reszkessen, ő nem tud reszketni” – válaszolta Lobato.

Mint ismert, Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet. Azóta a nyilvánosság elől teljesen elzárva él, családja pedig semmilyen információt nem oszt meg az állapotáról. A sportlegenda közeli hozzátartozói többször kérték az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a hétszeres világbajnok magánéletét.

Lobato tiszteletlen kijelentése kicsapta a biztosítékot a Schumacher-fanoknál, akik bocsánatkérésre szólították fel a spanyol szakértőt. Lobato hétfőn eleget tett a kérésnek a Kronen Zeitung beszámolója szerint.

„Hibát követtem el, túl messzire mentem, nagyon rosszul fogalmaztam. Nem akartam viccelődni Michael Schumacher egészségi állapotán, nem állt szándékomban gúnyt űzni belőle. Bocsánatot kérek mindenkitől, akit megsértettem” – mondta Lobato az X-re (korábbi nevén Twitter) feltöltött videóban.