Újabb fontos bejelentés: még jó darabig Szuzukában marad az F1-es nagydíj

2024.02.02. 12:15
A Formula–1-es Japán Nagydíj 2029-ig biztosan Szuzukában marad – adta hírül a Magyar Távirati Iroda a világbajnoki sorozat szervezőinek közleménye alapján.

Az F1-es sorozat szervezői pénteken jelentették be, hogy öt évvel meghosszabbították szerződésüket a pályatulajdonosokkal. A futamra idén április 7-én kerül sor, és a negyedik állomása lesz a sorozatnak. Az Ausztrál, illetve a Kínai Nagydíj között rendezik majd meg a karbonlábnyom csökkentése érdekében, így ugyanis racionalizálni lehet az eszközök szállítását.

Szuzuka egy különleges állomás, és már elemi része a sorozatnak, ezért nagyon örülök neki, hogy az F1 továbbra is ezen a pályán versenyez legalább 2029-ig

– mondta Stefano Domenicali, a Formula–1 elnök-vezérigazgatója.

Szuzuka 1987-ben rendezett először F1-es nagydíjat, azóta pedig nagyon népszerű a pilóták körében, de a Japán Nagydíj új időpontja miatt szóba került, hogy Oszakába költöztetik a versenyt.

A minap a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton kavarta fel az állóvizet a világbajnokság körül, miután bejelentette, hogy a Mercedest elhagyva az F1 történetének legsikeresebb istállójához, az egyéni világbajnoki címet azonban 2007 óta nem nyert Ferrarihoz szerződik.

(MTI / Index)