Döntés született Max Verstappenék főnöke ügyében, akit alkalmazottja súlyosan megvádolt

2024.02.28. 17:43
Lezárult a Christian Horner csapatfőnök ellen indított belső vizsgálat a Formula–1-es Red Bull Racing közleménye szerint. A független bíró ejtette Horner ellen az egyik hölgyalkalmazottja által megfogalmazott vádakat.

Mint ismert, február elején derült ki, hogy a Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner ellen belső vizsgálatot kezdeményezett az osztrák istálló, mivel egyik hölgyalkalmazottja szerint a brit szakember nem megfelelően viselkedett vele. A pontos részletek nem voltak ismertek, de egyes források szexuális zaklatással kapcsolatos vádakról számoltak be. 

A Red Bull Racing által kezdeményezett belső vizsgálat eredményét legkésőbb szerdára várta a száguldó cirkusz világa, amely a délutáni órákban meg is érkezett. Az osztrák csapat közleményében tudatta: a független bíró felmentette Hornert a vádak alól. 

A független vizsgálat, amit a Horner úr elleni vádak kapcsán folytattak le, lezárult, és a Red Bull megerősíti, hogy a panaszt elutasították. A panaszt tevőt megilleti a fellebbezés joga. A Red Bull meg van győződve arról, hogy igazságos, mélyreható és pártatlan volt a vizsgálat.

A háromszoros világbajnok Max Verstappent és Sergio Pérezt foglalkoztató Red Bull csapatfőnöke szerdán utazott Angliából Bahreinbe, a hétvégi idénynyitó helyszínére. Az istálló közleményében ugyan nem jelentette ki konkrétan, hogy Horner marad pozíciójában, de több forrás arról számolt be, hogy minden változatlanul folytatódik, és az ügy után továbbra is Horner marad a csapatfőnök.