A Ferraritól érkezhet Hamilton utódja a Mercedeshez

2024.03.13. 17:46
Sajtóhírek szerint Carlos Sainz Jr. a Ferraritól a Mercedes Formula–1-es csapatához igazolhat. Az idény előtt derült ki, hogy a hétszeres világbajnok, Lewis Hamilton 2025-től az olasz együttes pilótája lesz, így a spanyol versenyző ülés nélkül marad Maranellóban. Újabb csavarral épp ő kerülhet Hamilton megüresedő helyére – legalábbis a Corriere dello Sport értesülései szerint.

Az olasz lap állítja, a szaúdi nagydíjat vakbélműtét miatt kihagyó Sainznak reális esélye van arra, hogy a Mercedeshez igazoljon. A német istálló George Russell mellé mindenképpen többéves tapasztalattal bíró versenyzőt szeretne, a spanyol pedig korábban már bizonyította, ha egykörös teljesítménye nem is a legjobb, hosszabb távon rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményre képes.

Szaúd-Arábiában állítólag a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, Sainz édesapja, idősebb Carlos Sainz, valamint a versenyző menedzsere, Carlos Orono egyeztettek egy lehetséges 2025-re szóló szerződésről. Igaz, a megállapodásról egyelőre még szó sincs.

Sainz neve korábban a Formula–1-hez a Sauber felvásárlásával csatlakozó Audi projektjével kapcsolatban vetődött fel, ezek a pletykák azonban az elmúlt hónapokban elcsendesedtek.

A 29 éves versenyző 2015 óta tagja az F1-es mezőnynek, a Red Bull utánpótlásából a Toro Rossóhoz kerülve kapta meg a bizonyítási lehetőséget, 2017-től a Renault, 2019-től a McLaren színeiben indult. 2021-ben igazolt a Ferrarihoz, a jelenlegi a harmadik idénye a vörösöknél.

Sainznak eddig két futamgyőzelme van, ötször indulhatott az első rajtkockából, és háromszor futotta meg a leggyorsabb kört – 184 versenyből.