Kiszivárgott a titkos záradék Pérez szerződéséből, amire hivatkozva kirúghatja őt a Red Bull

2024.07.19. 10:25
Sergio Pérez szerződésében szerepel egy záradék, amely lehetővé tenné az egyéniben és a konstruktőrök között is világbajnoki címvédő Red Bull Formula–1-es istálló számára, hogy még idén megváljon a mexikói pilótától, aki az utóbbi versenyeken nagyon gyenge teljesítményt nyújtott.

A PlanetF1.com úgy tudja, hogy a Red Bull idő előtt felbonthatja Pérez szerződését, amennyiben a rutinos pilóta több mint 100 ponttal és 5 bajnoki helyezéssel elmarad csapattársától, a háromszoros világbajnok Max Verstappentől.

Jelen pillanatban 137 pont és 5 helyezés választja el őket, és a hírek szerint a nyári szünet után léphet is a Red Bull, ha Pérez nem kapja össze magát. Ez azt jelenti, hogy a Magyar Nagydíj után a Belga Nagydíjon is jól kell mennie, ha nem akar bajba kerülni. Pérez májusban hosszabbított szerződést jelenlegi csapatával.

Az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko csak annyit mondott, hogy gyakorlatilag az összes élversenyző szerződésében vannak teljesítménnyel kapcsolatos záradékok, vagyis nem cáfolta, hogy Pérez kontraktusában szerepel az imént említett záradék.

A Red Bull fiókcsapatában (RB) versenyző Daniel Ricciardo azt mondta a Hungaroringen, hogy „szét kell rúgnia pár hátsót” a nyári szünetig, ha azt szeretné, hogy előléptessék őt.

Ezzel azt akarta mondani, hogy nagyon jól kell versenyeznie, hogy komolyan számoljanak vele Markóék. A szakértők szerint viszont Pérez menesztése esetén nagyobb esély van arra, hogy a másik RB-t vezető Cúnoda Juki vagy Liam Lawson kap esélyt a bizonyításra Verstappen csapattársaként.