Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Sport

Futball

Blogok

Sakkmester
Nagymesterek tegnap és ma
A világon 1950-ben 2,5 milliárd ember éldegélt, közülük 27-en viselték sakkban a nagymesteri címet - A 27 nagymesterből 24 európai volt, a két amerikai földrész 3 nagymestert tudott magáénak - a Szovjetunió 11 nagymestere mellett, nekünk, magyaroknak (Maróczy Géza, Szabó László), a jugoszlávoknak, a franciáknak és az USA-nak volt 2-2 a legmagasabb minősítésű sakkozók közül - Napjainkban 7,7 milliárd ember terheli a bolygót mértéktelen fogyasztásával - Az eltelt 69 év alatt a föld népessége megháromszorozódott - a sakk-nagymesterek száma a hatvanegyszeresére nőtt (1649) - van még közöttünk 3757 IM, 7930 FM, 1677 CM, 446 WGM, 829 WIM, 1696 WFM és 788 WCM - Ennyien vannak tehát a sakktársadalom királyai, hercegei, grófjai és bárói a jelen világunkban - egy címviselőre 410 000 alattvaló jut - A tudóstársadalom prognosztikája szerint 2037-ben 9 milliárdra duzzad a föld népessége, amely 2057-re éri el a 10 milliárdos ,,álomhatárt".
Tommy autosport
Irány a Mars!
Baja a Marson - így nevezik a hétvégén tartandó sprint tereprali világkupa-futamot, amelyen rajthoz áll a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.
Katarzis nélkül
Egy "elsőbálozó" beszámolója
Továbbra is szeretnénk ezen a blogon lehetőséget biztosítani, hogy Pénzügyőr SE amatőr sportolói megosszák az élményeiket egy-egy verseny kapcsán.
USAracing
IndyCar 2019 – Laguna Seca, a nagy finálé
Az amerikai open-wheel szakág csúcsbajnoksága tizenöt év hiátus után visszatér az ikonikus Dugóhúzúba, hogy eldöntse, ki emelheti magasba idén az Astor Kupát.
9 Nyíl
Gary Anderson visszatérhet az ET-tornákra, így akár Érdre is
A kétszeres világbajnok, Gary Anderson idén nagyon sok versenyt kihagyott hátfájása miatt.
Raiders
A szezon hátralevő részére kiesett a Raiders elsőkörös védője
Johnathan Abram a hétfő esti mérkőzésen lejátszotta élete első profi találkozóját de mint kiderült sokáig ez lesz az egyetlen találkozója.