Klaudia
-4 °C
2 °C

Hetvenmillió fontért szerződtetné a Milan Beckhamet és Owent

2001.04.10. 14:48
Az olasz bajnokságban szereplő AC Milan a Manchester United középpályását, David Bckhamet és a FC Liverpool csatárát, Michael Owent kívánja szerződtetni. A két játékosért összesen hetvenmillió fontot fizetne az olasz sztárklub. Beckhamért negyvenmillió fontot, míg Owenért harmincmilliót adnának a játékosok jelenlegi klubjainak.
Beckham és Owen a Milan kívánságlistáján

Szeretné megerősíteni játékoskeretét az olasz első ligában szereplő AC Milan labdarúgócsapata. A vezetőség kiszemeltjei David Beckham és Michael Owen. A két játékosért összesen hetvenmillió fontot fizetne az olasz klub. A Machester United középpályására negyven, míg az FC Liverpool csatárára harmincmilliót áldoznának Milánóban. A rekordösszegek ellenére a kontraktusok létrejötte még bizonytalan. Berlusconi, a Milan elnöke már egyszer próbálkozott Beckham megszerzésével, sikertelenül. Pedig akkor még Beckham feleségének, Victoriának, a Spice Girls énekesnőjének is önálló tévéműsort ajánlott, természetesen sztárgázsiért. Beckham akkor visszautasította az ajánlatot, és maradt Manchesterben.

A néhány évvel ezelőtt még sikert sikerre halmozó AC Milan az idei szezonban jelentősen elmarad a várakozásoktól. A bajnokságban mindössze hetedikek harmincnyolc ponttal. A szurkolók még így örülhetnek, hiszen két fordulóval korábban a Laziót verték egy nullra, míg legutóbb a Napoli ellen játszottak gól nélküli döntetlent. Az európai kupaporondon még siralmasabb a helyzet, a gárda a vártnál hamarabb búcsúzott a Bajnokok Ligájától. Az elő körben még csoportgyőztesek lettek Maldiniék, de a második körben a Deportivo és Galatasaray mögött harmadikok lettek, és kiestek. Különösen a bátortalan támadójáték keltett visszatetszést, amelyet jól mutat , hogy a piros-feketék a hat csoportmeccsből mindössze egyet nyertek mg, és négy döntetlent játszottak.

Maldini új csapat kialakítását tervezi

A vezetőedző, Alberto Zaccheroni kispadjába került a kiesés. A tűzoltómunka elvégzésére a hajdani szövetségi kapitányt, a tapasztalt Cesara Maldinit kérték fel. Az új tréner legfontosabb feladata a csapat rendbe tételén kívül, hogy lerakja egy új világverő gárda alapjait. A keret kialakításánál szeretnének világmércével is számottevő játékosokat igazolni, mint például Beckhamet és Owent.

Cesr Maldini így nyilatkozott a két játékos átigazolásáról: "Minőségi játékosokat szeretnénk igazolni. Elnökünk szándéka is az, hogy olyan kiváló játékosok kerüljenek a klubhoz, akik jobb teljesítményt tudnak nyújtani, mint a jelenlegi keret."