Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Horváth kezd, Illés kimarad a csapatból

2001.06.02. 13:38
A középpályán Fehér Csaba játéka mellett döntött Bicskei Bertalan, a románok ellen ma este pályára lépő válogatott szövetségi kapitánya, míg Sowunmi mellett csatárposzton a sokáig sokáig vádlisérüléssel bajlódó Horváth Ferenc futballozhat majd. Az összeállítás meglepetése, hogy sem Illés Béla, sem Halmai Gábor nem kapott helyet benne. A találkozó magyar idő szerint fél nyolckor kezdődik a Steaua-stadionban.
A Király - Fehér Cs., Sebők, Mátyus - Pető, Dárdai, Lisztes, Korsós Gy., Hamar - Sowunmi, Horváth összeállításban kezd szombaton este a magyar válogatott a Románia elleni sorsdöntő világbajnoki selejtező mérkőzésen.

"A románok hadrendjét figyelembe véve határoztam Fehér Csaba mellett" - indokolta szombat reggel meghozott döntését Bicskei Bertalan szövetségi kapitány. Mivel a románok várhatóan három csatárral támadnak majd, Bicskei szerint nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak három hátvéddel vegyük fel a harcot. Az eddig meg nem nevezett középpályás ezért a grazi Korsós György lesz és a helyén játszik majd pedig Fehér Csaba.

Ez azt jelenti, hogy nem lép pályára a kezdőcsapatban sem Illés Béla, sem Halmai Gábor, amely az elmúlt években elképzelhetetlennek tűnt volna. A csapat irányítása így - az MTK játékosa és Miriuta távollétében - a Stuttgartban játszó Lisztes Krisztián feladat lesz.

Bizonytalan volt Horváth Ferenc játéka is, felmerült, hogy a vádli sérüléssel küzdő csatárt Kabát Péter, a Vasas kirobbanó formában lévő gólügyeletese helyettesíti majd. Ám Horváth sérülése rendbe jött így ő lesz a másik ék Sowunmi mellett.

A játékosok ebéd után pihennek, majd következik a taktikai értekezlet. A csapat helyi idő szerint negyed hétkor órakor indul el a Ghencea-stadionba, ahol valószínűleg a vártnál kevesebb magyar szurkoló lesz. Megérkezett ugyanis Bukarestbe azt a vonat, amellyel legalább kétszáz drukkert vártak, ám arról csak nyolc bátor szurkoló szállt le.

Nem kirobbanó az érdeklődés a meccs iránt a román fővárosban sem, így könnyen lehet, hogy nem telik meg a Steaua-stadion a magyar idő szerint fél nyolckor kezdődő találkozóra.