Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Az ATV bejuthat két mérkőzésre

2003.09.23. 22:38
Bár a labdarúgó liga korábban kitiltotta a pályákról az országos adókat, szombaton és vasárnap egy-egy mérkőzést közvetíthet a Magyar ATV.
A Magyar ATV szombaton a Balaton FC-Újpest FC mérkőzést, míg vasárnap a Ferencváros-Pécsi MFC találkozót közvetíti a labdarúgó Arany Ászok Liga 8. fordulójából - árulta el az MTI érdeklődésére Székely Ferenc, a csatorna programigazgatója.

"A megállapodás egyelőre csak erre a két összecsapásra szól, de folynak a tárgyalások a további közvetítésekről" - mondta Székely. Hozzátette: a létrejött szerződés értelmében a Magyar ATV egy forintot se fizet a jogtulajdonos Football Duó Kft.-nek.

Az MTV kuratóriuma múlt hét csütörtöki ülésén egyhangúlag elutasította az Arany Ászok Liga mérkőzéseinek közvetítéséről szóló szerződéstervezetet.

A valódi érték a kérdés

A kuratóriumi elnökség támogatja, hogy az MTV közszolgálati kötelezettségeinek eleget téve vállalja a találkozók közvetítését, jogdíjat azonban csak abban az esetben fizet, ha a liga arra tendert ír ki és piaci versenyben derül ki a jogdíj valós értéke.

A sajtóban megjelent információk szerint az MTV évi 450 millió forintot fizetett volna a közvetítésekért, ha a kuratórium jóváhagyja a szerződéstervezetet.

Az MLL válaszlépésként egy nappal később úgy döntött, további határozatig semmilyen országos tv-csatorna nem engedhető be az NB I-es, illetve NB I/B-s találkozókra.

A liga megtiltotta, hogy a sportszervezetekhez tartozó személyek - klubvezetők, edzők, labdarúgók - nyilatkozzanak országos tv-csatornának.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!