Lehel
17 °C
27 °C

Beckham az ötödik legnépszerűbb spanyol

2003.10.20. 11:29
Egy spanyol televíziós műsor a legnépszerűbb spanyol megválasztására kérte nézőit. A szavazást ugyan a világhírű táncosnő, Isabel Pantoya nyerte, de többezer vokssal ötödik helyre futott be a Real Madrid újdonsült sztárjára, David Beckham.
A 28 éves angol futballistát csak négyen tudták megelőzni azon a tévés szavazáson, ahol a legnépszerűbb spanyolt választhatték meg a nézők. David Beckham előtt a flamenco táncosnő Isabel Pantoya, José Maria Aznar kormányfő, Mariano Rajov honatya, és a már említett Pantoya barátja, Julian Monuz végzett.

"Tiszteletbeli spanyol"

A tévékommentátorokat őszintén meglepte az eredmény: "Ez nagyon különös. Az emberek vagy nem értették a kérdést, vagy nem tudják Beckhamről, hogy angol" - kelt ki magából egyikük.

A tévésekkel szemben azonban a szurkolók sokkal engedékenyebbek a "ki a spanyol?" kérdés megválaszolásakor. Egy madridi fiatal szerint Beckham tiszteletbeli spanyolnak számít, aki nagyon keményen dolgozik csapatáért, és máris legendának számít a fővárosban. Egy idősebb férfi szerint az angol jelenléte életbevágóan fontos a Real számára, évekig Madridban él majd, és joga, hogy szerepelhessen egy hasonló listán.

Persze a Manchester United korábbi középpályása nem csak új állomáshelyén ilyen népszerű: a britek egy átvitt értelmű szimpátia-szavazáson tették az élre. A nyáron, arról kérdezték a szigetország lakóit, hogy kit tennének a tízfontos bankóra. A legtöbben - a válaszolók 37 százaléka - a futballistát választották, jócskán megelőzve a legendás miniszterelnököt, Sir Winston Churchillt.