Klaudia
-3 °C
3 °C

Beperli a Nemzeti Sportot a fociliga elnöke

2004.06.11. 17:26
Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke valótlan tény közlése miatt pert indít a Nemzeti Sport ellen, a lap pénteki számában megjelent "Óvásügy" című cikk miatt.
Szieben László, a Magyar Labdarúgó Liga elnöke valótlan tény közlése miatt pert indít a Nemzeti Sport ellen, a lap pénteki számában Óvásügy: az ÉRDEKes történet címmel megjelent cikk miatt, amely a Debrecen óvásának visszavonásával foglalkozik.

A cikkben Szima Gábor, a DVSC tulajdonosa nyilatkozik, aki elmondta, hogy jóvátételt kaptak a visszavont óvás fejében, ennek nagyságát azonban nem ismertette. A lap arról is írt, hogy "a liga alkuja a következő volt: a DVSC a bajnoknak járó 100 millió forintot megkapta, ez pedig 75 millióval több, mint amennyi a bronzéremért járt". Az újság címlapján ez olvasható: "Napvilágra került a liga piszkos alkuja".

Az MLL szerdán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az érintett klubok, valamint az MLSZ és a liga illetékeseivel tartott megbeszélést követően a Debrecen visszavonta óvását Tököli Attila jogosulatlannak vélt szerepeltetése miatt. A csatárt a fegyelmi bizottság először három találkozóra eltiltotta, majd visszaadta a támadó játékjogát. Tököli pályára lépett, és gólt is szerzett a záró fordulóban a Debrecen elleni 3-1-es FTC-győzelemmel zárult meccsen, s ezzel a IX. kerületi gárda nyerte a pontvadászatot.

Az MLL pénteki állásfoglalásában leszögezi: az óvás visszavonását megelőző megállapodás részleteiről továbbra sem nyilatkozik, az Arany Ászok Liga csapatait a megállapodás kapcsán semmilyen kár nem érte.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft