Géza
-12 °C
-4 °C
Jégkorong
ma 15:45

Matthäus Sepp Maiert akarja a válogatott mellé

2004.10.16. 15:20
Sepp Maiert, a német válogatott volt kapusedzőjét, egy héttel ezelőtt menesztették posztjáról, de máris új állást ajánlanak számára. A Bild című német lap szerint a jövőben a magyar nemzeti csapat hálóőreit kellene formába hoznia.
Rudi Völler lemondása után Lothar Matthäus Matthäus arra számított őt kérik fel a német válogatott kapitányi posztjára. Azonban a németek előbb látták volna kispadjukon Ottmar Hitzfeldet vagy Otto Rehhagelt, majd miután egyikük sem vállalta, Jürgen Klinsmann mellett döntöttek. Matthäus azóta is a sajtón keresztűl üzenget és minden megnyílvánulásában egykori csapattársa alkalmatlanságát bizonygatja.

Ezek után nem volt meglepő, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Bild című német lapnak úgy nyilatkozott, hogy kapusedzőként alkalmazná Magyarországon Sepp Maiert, akit egy héttel korábban menesztettek a német válogatott kapusedzői posztjáról. Matthäus szerint Maiert "minden gyerek ismeri, abszolút népszerű. Értékes tanácsokat adhat edzőinknek és kapusainknak". Maier késznek mondotta magát arra, hogy segítsen a magyaroknak és honfitársának.

Kahn miatt kellett mennie

A Bayern München és a német válogatott egykori legendás kapuőrének azért kellett távoznia, mert a nemzeti csapatnál a kapusok - Oliver Kahn, Jens Lehmann, Timo Hildebrand - közötti komoly rivalizálásban egyértelműen a Bayern jelenlegi játékosával, Kahnnal rokonszenvezett, ezt pedig az új szakvezetés, Jürgen Klinsmann szövetségi kapitánnyal az élen nem nézte jó szemmel.

Matthäus úgy véli nagy veszteség a német futballnak Maier távozása, mert nem csak a jó hangulat hiányzik majd a szövetségből, amelyről ő gondoskodott, de maga Maier is, hisz a "világ legjobb kapusa" volt, s másokból, Kahnból, Illgnerből is világelsőt csinált.

Matthäus szeret cserélgetni
A német szakember magyarországi munkája során többször is cserélgette a mellette dolgozó szakembereket. ASmióta munkába állt és összeállította stábját, már kicserélte a válogatott menedzserét, orvosát, gyúróját, mi több az általa favorizált válogatott szakács is már a múlté. Eddig csak Disztl Péterhez nem nyúlt hozzá. Eddig. . .

Maier ingyen is jönne

Ganczer Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség sajtófőnöke az MTI megkeresésére elmondta, valóban lezajlott egy beszélgetés Matthäus és Maier között, amely elsősorban elvi alapokon folyt, konkrétumok nem hangzottak el. A magyar válogatott szakvezetője úgy véli, amennyiben a német futballnak nincs szüksége egy ilyen szakemberre, akkor a magyarnak igen, és felvetette, hogy Maier segíthetne a magyarországi edzőképzésben, vagy akár a válogatottnak az edzőtáborok alatt. A korábbi hálóőr jelezte, nagyon szívesen, akár anyagi ellenszolgáltatás nélkül is vállalna feladatot Magyarországon.

Disztl helye biztos

A szövetségi kapitány ugyanakkor hangsúlyozta, Disztl Péternek, a nemzeti csapat kapusedzőjének munkájával maximálisan elégedett, ezért az ő helyét semmi sem fenyegeti.