Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

László Csaba mérges öngólt vétő védőjére

2004.11.26. 11:17
Az UEFA-kupa csoportkörében második meccsén bosszantó vereséget szenvedett a Schalke otthonában, mert olykor egyenrangú partnernek bizonyult, ám durva egyéni hibákból két gólt is kapott. A szakvezető, László Csaba szerint csapata megütötte a Bundesliga mércéjét.
A Ferencváros az UEFA-kupa csoportkörének sorolása után alighanem úgy kalkulált, hogy a Schalke elleni idegenbeli vereség után nem lehet szégyenkeznivalója. A szakvezető, László Csaba azonban nem titkoltan meg szerette volna lepni a Bundesliga harmadik helyén álló gelsenkircheni csapatot.

Előrehozott Karácsony

"Három csatárral kezdtünk, és erre nem hiszem, hogy számított riválisunk. Úgy gondoltam, hogy defenzív futballal nem lehet eredményt elérni, és meg akartuk mutatni, hogy élünk, egyszersmind életben van a magyar futball is" - magyarázta a 2-0-s magyar vereséggel zárult találkozó után. Nem fejtette ki ugyanakkor, hogy a harmadik csatárnak kinevezett Huszti miért volt visszafogottabb.

Az erdélyi származású László szavait egyébként az egykori fradista Szollár Krisztián fordította volna, de a tréner inkább azt választotta, hogy németül is elmondja a sajtó képviselőinek gondolatait. "Egy kicsit előrehoztuk a Karácsonyt, és megajándékoztuk a Schalkét, amelynek játékosai éltek is alkalommal" - értékelt László.

Különösen fájó második gól

"Mérges vagyok Gyepesre, de egyben sajnálom is, nagyon rájár a rúd mostanában, hiszen szeptember óta már a harmadik öngólját véti. Büntetésről persze nincs értelme beszélni, mert nyilván nem így akarta. A második találatot kommunikatív hiba előzte meg, Leónak vagy Lipcseinek fel kellett volna szabadítania, de nem tudták megtenni. Különösen fájó volt ez a gól amiatt is, mert a játék ezen részében mi diktáltuk az iramot, uraltuk a pályát, helyzetünk is akadt, beszorítottuk a Schalkét" - közölte.

László úgy gondolja, hogy nemcsak az első, Feyenoord elleni meccsben, hanem ebben is több volt, amit nem sikerült kihozni belőle. Ugyanakkor nem is volt elégedetlen, és szerinte sok örömet fog még okozni ez a társulat a lelkes szurkolótábornak. Megjegyezte, hogy csapata egy olyan meccset játszott, amelyik iramban és küzdelemben bármikor megállná a helyét a német bajnokságban. Nem tagadta, néhány játékosa sírva fakadt az öltözőben.

Együttérző Fradi-drukkerek

A mintegy ezer fradistát erősítette a mérkőzésen a Werder Bremennel tavaly bajnok és kupagyőztes Lisztes Krisztián is, aki a Viasat3 riporterével, Hajdú B. Istvánnal együtt érkezett meg Európa legmodernebb stadionjába. A szurkolók egyébként együttérzésük jeleként a rákkal harcoló holland, Mario van Hoogdalem nevét feltüntető transzparenst emeltek a magasba.