Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Lemondott a köpködő futballedző

2005.06.16. 10:43
Félbeszakadt szerdán a Boca Juniors-Chivas Guadalajara Libertadores Kupa-negyeddöntő visszavágója. Tíz perccel a vége előtt a Boca trénere, Jorge Benítez leköpte, szurkolók pedig rúgták és ütötték az ellenfél kiállított játékosát. A meccs után az edző lemondott.
Lemondott posztjáról Jorge Benitez, az argentin Boca Juniors vezetőedzője, mert leköpte az ellenfél mexikói Chivas Guadalajara egyik játékosát a keddi, botrányba fulladt Libertadores-kupa-negyeddöntő visszavágón.

Kamerák rögzítették a köpést

Tettét az egyik tévékamera is megörökítette: a felvételen jól látszik, amint közvetlen közelről arcon köpi Adolfo Bautistát, akit kiállítása után rohamrendőrök kísértek az öltöző felé.

"Látva a mérkőzésről készült képeket, az igazgatóság elfogadja Benitez döntését" - mondta Mauricio Macri, a legnépszerűbb argentin klub elnöke.

A 'Bolond' kezdte a balhét

A meccsen egy ártalmatlan szabálytalanság után a biró megállította a játékot, de a focisták összekaptak, és a reklamáló hazai Boca-kedvencet, Martin Palermót kiállította.

A 'Bolond' becenevű futballista viszont ezt igazságtalannak tartotta, lökdöste a játékvezetőt, majd hátulról lefejelte egyik ellenfelét is. Nagy nehezen letoloncolták társai a gyepről, majd a játékvezető Bautistát is leküldte.

A rohamrendőrök tehetetlenek voltak

A kolumbiai viszont nem mert bemenni az öltözőbe, mert annak bejárata a pálya túlsó oldalán volt, és félt az argentin szurkolók haragjától, akik közben a vendégkapust is dobálni kezdték. Végül két rohamrendőr pajzsokkal felszerelkezve kezdte kikísérni Bautistát, akit útközben köpött le Benítez.

Ez viszont csak a botrány kezdete volt, mert utána két Boca-szurkoló átugrott a kerítésen, az egyik megrúgta, a másik megütötte a csatárt.

A drukkerek nyertek

A rendőrök nem tudták elkapni őket, mert előbbi elszaladt, utóbbi pedig a kerítésre ugrott. Őt egy ideig kétoldalról húzták, kezét és testét három szurkolótársa, lábát a másik oldalon egy rendőr rángatta, ám végül sikerült visszajutnia a lelátóra, ahol gyorsan el is tűnt a tömegben.

A meccs közben persze állt, tízperc kényszerszünet után újraindította ugyan a bíró, ám másodpercek múlva a vendégkapus folyamatos dobálása miatt lefújta.

A mérkőzés 0-0-ra végződött, de az elődöntőbe a Chivas jutott, mert az első találkozón 4-0-ra nyert.