Ferenc
11 °C
30 °C

Matthäus győzelmet vár az argentinok ellen

2005.08.15. 18:09
A futballválogatott szövetségi kapitánya nem elégszik meg a vesztes meccsek utáni dicséretekkel, ezért győzni akar a szerdai, argentinok elleni barátságos mérkőzésen.
"Győzelmet várok szerdán az argentinok ellen, mert nem érünk semmit azzal, ha a hozzáállásért kapnak jó kritikát a futballisták. Ezért nem mondhatom, hogy elégedett vagyok a vasárnap esti találkozóval, hiszen végül is 3-1-es vereséget szenvedtünk a Real Madridtól, ráadásul úgy, hogy rengeteg helyzetet puskáztunk el" - mondta a Lothar Matthäus az MLSZ által szervezett sajtóbeszélgetésen a válogatott szerdai, argentinok elleni fellépése előtt.

Nem árulja el a kezdőt

A játékosként 150-szeres német válogatott sportember azt is elárulta, hogy fejében már összeállt a dél-amerikaiak elleni kezdőcsapat. "De természetesen még nem árulom el. Egyrészt bármi megtörténhet a következő több mint egy napon, másrészt kérdéses, hogy a játékosok milyen gyorsan pihenik ki a Real elleni találkozót."

Az első hírekkel ellentétben nem tört el Böőr Zoltán orra a Puskás Ferenc-gálán, így szerdán újra pályára léphet.

Az U21-es korú játékosok mindegyike maradt a felnőtt csapat edzőtáborában, mert a szövetségi kapitány - lehetőség szerint - Fülöp Mártont, Priskin Tamást, Vadócz Krisztiánt és Vanczák Vilmost is kipróbálná az argentinok ellen. A korosztályos gárda kedden este Portugáliában lép pályára barátságos mérkőzésen.

Lothar Matthäus argentinok elleni kerete
Kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Köbenhavn), Fülöp Márton (Tottenham Hotspur)
Védők: Bodnár László (Roda JC), Takács Ákos (Ferencváros), Vanczák Vilmos (Újpest FC), Éger László (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Balog Zoltán (Ferencváros), Juhász Roland (MTK Budapest)
Középpályások: Huszti Szabolcs (FC Metz), Vadócz Krisztián (Budapest Honvéd), Böőr Zoltán (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Tóth Norbert (Újpest FC), Bárányos Zsolt (Budapesti Vasas), Buzsáky Ákos (Plymouth Argyle), Halmosi Péter (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Vincze Ottó (Győri ETO FC)
Csatárok: Priskin Tamás (Győri ETO FC), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Kerekes Zsombor (Debreceni VSC-AVE Ásványvíz), Kenesei Krisztián (Győri ETO FC), Torghelle Sándor (FC Panathinaikosz)