Gertrúd, Patrik
2 °C
5 °C

Matthäus még két évig marad?

2006.01.09. 22:55
Lothar Matthäus sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az nb1.hu internetes szaklap azon értesülését, hogy 2008-ig szóló szerződése van a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként. A megbuktatott Bozóky MLSZ-elnök szerint nincs érvényes megállapodás a német szakemberrel.

Miközben mindenki úgy tudja, elnök, szövetségi kapitány és vezetés nélkül vegetál a magyar futball a téli szünetben, elképzelhető, hogy Lothar Matthäus már szeptemberben meghosszabbította szerződését a Magyar Labdarúgó-szövetséggel (MLSZ).

Az ügyvéd állít

"Ügyfelem, Lothar Matthäus szerződése 2008 végéig érvényes a Magyar Labdarúgó Szövetséggel. A kontraktust ugyanis még tavaly szeptemberben meghosszabbították vele" - mondta az nb1.hu-nak dr. Arne Gobert, a német szakember ügyvédje, aki azt a felvetést nem kívánta kommentálni, hogy ez esetben Matthäus miért nyilatkozott úgy, hogy december 31-én lejárt a szerződése és miért tárgyalt Brazíliában egy esetleges vezetőedzői poszt betöltésének lehetőségéről.

Az ügyvéd nem hazudik, és Matthäus?

"Egy ügyvéd nem hazudik. Ha azt mondta, hogy 2008-ig érvényes a szerződésem az MLSZ-szel, akkor ez így van" - nyilatkozott a távirati irodának Matthäus.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy akkor ő-e a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a német tréner a következőt válaszolta: "A szövetségben most nagy a fejetlenség, ezért erre nem lehet egyértelműen válaszolni."

A dpa német hírügynökség pénteken a Sport Bild című lapra hivatkozva azt írta, hogy Matthäusnak előkészített szerződése van, melyet csak alá kell írnia - ezt a német forrás szerint a tréner állította.

"A lapokban nem mindig az igazság jelenik meg" - reagált erre a felvetésre Matthäus.

Bozóky cáfol

Bozóky Imre, az MLSZ volt elnöke a Petőfi Rádiónak azt mondta: Lothar Matthäusnak nincs érvényes szerződése a szövetséggel.

"Az igaz, hogy tavaly ősszel elküldtem egy levelet a részére, amelyben jeleztem, hogy az elnökségi tagok közül nyolcan felhatalmaztak arra, hogy tárgyaljak vele a folytatásról, de ez nem hivatalos megállapodás. Tény, hogy szerettem volna, ha folytatja a munkát a válogatott élén, de jelenleg semmilyen szerződése nincs az MLSZ-szel" - nyilatkozott Bozóky.