Piroska
-2 °C
5 °C

Négy jelölt Eriksson helyére

2006.04.05. 15:18
Négy főre csökkent a azon szakemberek száma, akik Sven-Göran Erikssont válthatják az angol labdarúgó-válogatott kispadján a németországi foci-vb után. Az Angol Labdarúgó Szövetség ügyvezető igazgatója szerint Martin O,Neill, Steve McLaren, Alan Curbishley vagy Sam Allardyce lesz a befutó.

Az Angol Labdarúgó Szövetségnek (FA) négy jelöltje van a Sven-Göran Eriksson júliusi távozásával megüresedő szövetségi kapitányi poszt betöltésére.

A svéd szakember januárban egyezett meg az FA-vel arról,hogy nem tölti ki 2008-ig szóló szerződését a válogatott mellett, hanem a nyári németországi világbajnokság után feláll a kispadról. A bejelentés óta a szigetországi médiában több név is szóba került.

O,Neill, McLaren, Curbishley és Allardyce a jelölt

A találgatásoknak most Brian Barwick vetett végett. Az FA ügyvezető igazgatójának tájékoztatása szerint a szövetség a korábban a skót Celtic Glasgow-t irányító Martin O,Neill, a Middlesbrough-nál dolgozó Steve McLaren, a Charltont edző Alan Curbishley és a Bolton Wanderers szakmai munkájáért felelős Sam Allardyce közül választja ki Eriksson követőjét. A döntés még a vb-rajt előtt megszületik.

Az újságok korábban lehetséges kapitányként emlegették Stuart Pierce-t, a Manchester City edzőjét vagy a holland Guus Hiddinket, a PSV Eindhoven és az ausztrál válogatott trénerét, de szintén szóba került a Juventust edző Fabio Capello és a portugál szövetségi kapitány, a brazil Luiz Felipe Scolari is.

Aston Villa helyett Real Madrid

A 2000 óta angol szövetségi kapitányként dolgozó Eriksson - több kisebb botrányt követően - azután állapodott meg a szövetséggel távozásáról, hogy a támadások kereszttüzében került, mivel az egyik bulvárlap egy ál-olajsejk révén "tőrbe csalta", és a tréner maga ajánlotta fel: 2008-ig érvényes szerződése ellenére, jó pénzért már a következő szezontól elvállalná az Aston Villa vezetőedzői posztját.

Ugyanakkor a svéd szakember, - akit idén januárban XVI. Károly Gusztáv svéd király is kitüntetett - neve felmerült a Real Madridnál is, mint lehetséges edzőjelölt.