Konrád
8 °C
26 °C

Nem akarok már Anglián kívül játszani

2006.04.08. 10:14
Nem látja reménytelennek csapata, az angol West Bromwich Albion helyzetét Gera Zoltán. A jelenleg legmagasabban jegyzett magyar futballista sokáig volt sérült, és már maga is erőltette visszatérést. Nem foglalkozik azzal, hogy jóval nevesebb csapatok is hívják, más bajnokságban viszont nem akar játszani.

"Igazából nem tudom pontosan, mi a baj a derekammal, most is kezelik, de legalább már játszhatok" - mondta a március végén több hónapos kihagyás - lágyékműtétét követően combfájdalmai voltak - a West Bromvich Albion együttesébe visszatérő Gera Zoltán.

Egy félidő alatt is kimagaslott csapatából

A Tottenham ellen még csak pár percet kapott, a Liverpool ellen viszont már egy félidőt, ám az ő kimagasló teljesítménye és három veszélyes lövése is kevés volt ahhoz, hogy pontot szerezzen a társulat a Bajnokok Ligája címvédője ellen.

"Türelmetlenebb voltam, mint a csapattársaim, én már sokkal jobban erőltettem a visszatérést, nagyon hiányzott a játék." A szurkolók is legalább annyira várták, hogy újra a pályán legyen, mert nélküle a csapatból hiányzott az átütőerő. Emellett, ő rendre produkált legalább egy olyan mozdulatot, amiért érdemes volt kimenniük a szurkolóknak.

"Teljesen más a futball közege"

Gera Zoltán

Gera egy példával érzékeltette, mennyire eltérő a futballt körülvevő atmoszféra a két országban. "Itt szinte valamennyi meccsünket telt ház előtt játsszuk, pedig a kiesés ellen harcolunk, a családok együtt jönnek ki a meccsre, előtte vagy utána együtt sétálnak, megbeszélik az ellenfél szimpatizánsaival ki játszott jól, vagy éppen azt is, kinek volt rossz napja."

Robsont és Matthäust is dícséri

A klub jelenlegi szakvezetőjét, az egykori sokszoros angol válogatott Bryan Robsont eddigi pályafutása egyik legjobb edzőjének tartja. "Bízik bennem, számít rám, a sérülésem alatt is biztatott, és ez nagyon sokat jelent nekem" - nyilatkozta az Indexnek a volt ferencvárosi futballista.

Lothar Matthäusról is elismerően beszélt, aki annak ellenére, hogy még alig látta őt játszani, a válogatott csapatkapitányává nevezte ki. "A német szakember hozzáértését jól jellemzi, hogy több fiatal játékost fedezett fel, akiken mások csak nevettek, ő mégis bizalmat adott nekik" - magyarázta a szurkolók és társai körében "Gerzsonnak" nevezett játékos.

Tíz pont kell a bennmaradáshoz

A támadó csapata jelenlegi helyzetét - kieső helyen az angol bajnokságban - még mindig nem tartja olyan vészesnek, mint tavaly ilyenkor. "Egy éve sokkal kilátástalanabb volt a helyzetünk, hiszen akkor szinte végig az utolsó előtti helyen álltunk, onnan kellett kiharcolni a bennmaradást. Azt súgja nekem valami, az eddigi huszonhéthez tíz pont kellene, hogy elkerüljük a kiesést. Ez azt is jelenti egyben, hogy legalább három meccset kellene hozni a hátralévő hatból és még egy-két pontot mellé. Szerintem ez nem lehetetlen, még akkor sem, ha nem túl kedvező a sorsolásunk"

Jelenleg csak a WBA érdekli

Egyelőre nem foglalkozik a jövővel, csak a WBA minél jobb szereplése fontos a számára. "Tudom, hogy vannak, akik nagyobb, vagy ismertebb csapatokban látnának szívesen. Örömteli, hogy neves csapatok kapcsán emlegetnek, de nekem tényleg az a legfontosabb, hogy a West Bromvichcsal első ligásak maradjunk. Annyi azonban biztos, nem szívesen játszanék már más országban Anglián kívül."

Ha váltania kell, nem lesz benne félelem, mert akkor sem volt, amikor Pécsről a Ferencvárosba, onnan pedig a WBA-hoz vezetett az útja. Tavaly amúgy a Liverpoollal és a Tottenhammel is hírbe hozták.

Előrelépést vár a válogatottól

A válogatott sorsolását ugyanakkor nehéznek tartja, hiába mondják sokan, hogy ez a legkönnyebb Eb-selejtező csoport. "Ígérgetni nem szeretnék felelőtlenül, de abban azért bízom, sikerül fejlődnie a válogatottnak és nem csak egy helyben topogunk a jövőben."