Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Így kell hátközéppel gólt szerezni

2006.05.23. 14:53
A sorrendben ötödször francia bajnok Lyon egy olyan góllal zárta a szezont, amelyiket még évekig játszanak majd vissza a futball legviccesebb jelenetei között. A Le Mans kapusa ugyanis miközben kézből rúgott ki egy labdát, visszafutó brazil ellenfelét, a brazil Crist találta hátba, akiről pontosan a léc alá hullott a labda.

A francia bajnokság utolsó, harmincnyolcadik fordulójában a már bajnok Lyont alighanem felbosszantotta a vendég Le Mans, amelyik Grafite révén vezetést szerzett az első negyedóra végén.

Cris szeretett volna gyorsan visszaérni


A lyoniak így ünnepelték sorozatban ötödik bajnoki címüket (fotó: AFP)

A Lyon ezek után rákapcsolt, egyenlített, a vezető gólhoz azonban igen csekély köze volt. A vendégcsapat kapusa, Pelé, miután könnyedén megfogott egy gyengén beívelt labdát a gólvonalon, gyorsan indítani szeretett volna, de hátba lőtte a reflexből, és egyáltalán nem szándékosan felugró brazil Crist.

A huszonkilenc éves védő fejelni ment előre, de miután pontatlan volt a beívelt labda, gyorsan szeretett volna visszaérni saját térfelére, amikor telibetalálták a hátán lévő hármas számot. Nem érezhette, hogy onnan merrefelé pattan a labda, futott tovább, csak akkor tűnhetett fel neki, hogy vélhetően a háló irányába, amikor a közönség, majd ugyancsak visszafelé mozgó társai felhördültek, mert a labda a léc alá hullott.

Pelé kapust lecserélték

A világbajnokságra készülő játékos semmit sem láthatott a gólból, aztán fülig érő szájjal fogadta társai gratulációját, és mutogatta büszkén a hátát. Azonban ő is pontosan tudta, semmi köze nem volt ehhez a találathoz.

Pelé kapust érthetően megviselte a találat, kivált, mert a következő támadás is góllal zárult, a szakvezető pedig úgy döntött, hogy a harminchatodik percben lecseréli őt. Helyére Roche állt be, de ő sem tudta megakadályozni, hogy az örömfutballozó Lyon nyolcat ne lőjön. A végeredmény 8-1 lett, így búcsúzott a szezontól a bajnok.