Gerzson
-3 °C
2 °C
Tóth Ivett
péntek 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Ismét elhalasztotta az MLSZ a döntést Fradi-ügyben

2006.10.03. 16:25
Továbbra sincs döntés az FTC kontra MLSZ fegyelmi ügyben. A szövetség fegyelmi testülete ugyanis újabb tizenöt nappal meghosszabbította az zöldek polgári pere miatt indított eljárást, ami a Ferencváros jogásza szerint megkérdőjelezhető döntés.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága jövő kedden dönt a Ferencváros ügyében, amely azért indult, mert a klub polgári bírósághoz fordult licencének visszavonása miatt.

A testület kedden ugyan tárgyalt az esetről, az ítélethozatalt azonban egy héttel elhalasztotta. Petró László a klub honlapján elmondta, hogy sor került egy érdemi tárgyalásra a felek között, a Fegyelmi Bizottság elnöke viszont tizenöt nappal meghosszabbította az eljárást. A jogász elmondta, erősen megkérdőjelezhető, hogy a bizottság nem csúszott-e ki a fegyelmi indítás lehetőségének a határidejéből.

Május óta tart a huzavona

Erre ugyanis harminc nap áll rendelkezésre, az MLSZ pedig szeptember 5-én indította a fegyelmit. Petró hozzátette, a klub még július 28-án adta be a szükséges anyagot a bírósághoz, aznap ezt az FTC képviselői sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették, de a klub szándékait közölték Kisteleki István MLSZ-elnökkel is, augusztus elején pedig Helmeczy Lászlóval, a szövetség jogi képviselőjével is.

Az FTC első osztályú licencét a másodfokú licencadó bizottság július 13-án visszavonta, majd saját határozatát megváltoztatva 17-én mégis újra megadta. Ezt követően az MLSZ feloszlatta a testületet és hatályon kívül helyezte annak határozatait. Az új fellebbviteli testület később úgy döntött, hogy az FTC-nek nem adja meg a licencet.

A zöld-fehérek nem nyugodtak bele a határozatba, melyet jogszerűtlennek tartanak, és három fórumon, az európai szövetségnél (UEFA), a Legfőbb Ügyészségen és a Fővárosi Bíróságon harcolnak az igazukért. Utóbbi szeptember 5-én, elsőfokon a testületet feloszlató határozatot, valamint az új testület licencet megtagadó határozatát megsemmisítette, de a felperes FTC Zrt. keresetét egyebekben elutasította, azaz nem állapította meg, hogy az eredeti döntés értelmében az FTC rendelkezik a licencjoggal. Az MLSZ fellebbezett.