Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Most Zidane szólt be Materazzinak

2006.10.19. 13:13
Nem tartja szerencsésnek a francia Zinedine Zidane, hogy az olasz védő, Marco Materazzi üzletet akar csinálni a vb-döntőbeli lefejeléséből. Zidane húga és családja sértegetése miatt gurult be, és fejelte mellbe az őt provokáló olaszt. A vb-döntőn ez a két játékos volt a gólszerző.

Zinedine Zidane, a francia labdarúgó-válogatott nyáron visszavonult kiválósága sajnálatosnak tartja, hogy az olasz Marco Materazzi egy könyv megjelentetésével profitálni akar kettejük nézeteltéréséből.

4800 eurós büntetés

Az idei németországi világbajnokság döntőjében - melyet büntetőpárbajban nyertek meg az olaszok a franciák ellen - Zidane a hosszabbításban mellbe fejelte az őt sértegető Materazzit, és tettéért piros lapot kapott.


A legendás mozdulatsor (fotó: AFP)

Utólag hárommeccses és 4800 eurós büntetéssel sújtották, míg a sértett két mérkőzésen nem játszhatott, és 3200 eurót volt köteles fizetni.

249 vicces beszólás

Materazzi a múlt héten jelentette be, hogy hamarosan megjelenik az "Amit Zidane-nak igazán mondtam" című könyv. Ebben az Internazionale védője 249 vicces beszólást tálal a közönségnek, amivel hergelhette volna az aranylabdás francia klasszist.

"Először is nem tartom szerencsésnek, hogy üzletet akar csinálni a történtekből, másrészt pedig nem is szívesen emlékszem vissza az esetre. Azon pedig, ami ennek apropóján Olaszországban történik, csak mosolyogni lehet" - nyilatkozta Zidane, aki arra a kérdésre, hogy kapott-e már tiszteletpéldányt, vagy ő maga megvásárolja-e a kötetet, röviden úgy reagált: nem.

Zidane szakértő lesz

A visszavonult sztár a jövőben a Canal+ kódolt csatorna sportszakértőjeként fog tevékenykedni.

Az viszont még mindig nem derült ki, hogy az olasz védő pontosan mit mondott a francia irányítónak, de beismerte, az anyját nem szidta, de a húgára tett sértő megjegyzéseket.

Materazzi annak ellenére, hogy a vb-győztes olasz válogatottban két gólt is lőtt, a döntőben szerzett egyet, nem került be a France Football által rendezett Aranylabda-szavazás legjobb ötven játékosa közé.