Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

A FIFA elnöke a gólbíró mellett, a játékosbegyűjtés ellen

2006.11.28. 09:09
Joseph Blatter, a FIFA elnöke egy Dubajban rendezett tanácskozáson elmondta, hamarosan döntenek arról, hogy a gólvonalra szerelt kamerával vagy chipes labdával segitség a játékvezető munkáját. Ugyanott nemtetszését jelezte a gazdag klubok játékosbegyűjtési politikája ellen.

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint a jövő évi klub-világbajnokságon várható az elektromos gólbíró bemutatkozása. A svájci sportdiplomata egy Dubajban rendezett nemzetközi tanácskozáson beszélt arról, hogy hamarosan döntenek arról, hogy a kamera, vagy a chipes labda lesz a befutó.

"2007 decemberéig eldöntjük, hogy a gólvonalra szerelt kamerával vagy chipes labdával bizonyosodunk-e meg a találat érvényességéről. A videós visszajátszást nem támogatjuk, mert az háttérbe szorítaná az emberi tényezőt, ami a futball lényege" - hangsúlyozta Blatter.

Utóbbi újítást, az "okos labdát" már tesztelték tavaly az U17-es világbajnokságon, viszonylag szerény sikerrel.

A FIFA első embere emellett felemelte szavát a tehetős európai klubok játékosbegyűjtési politikája ellen is. Véleménye szerint a gazdag csapatok rosszat tesznek a sportággal, ha túl sok futballistát láncolnak magukhoz.

"A pályán egyszerre csak 11-en lehetnek egy csapatban, ennek ellenére sok helyen 25-30 játékos van a keretben. Mit csinálnak a többiek, várnak, pihennek?" - fogalmazott Blatter, aki szerint sok olyan futballista kap kevés lehetőséget, aki más gárdában szóhoz jutna. Így viszont csökken a színvonal, mert ők kiesnek a versenyeztetésből.