Piroska
3 °C
3 °C

Garázdálkodott a Liverpool

2007.02.19. 11:07
Botránnyal búcsúzott az Algarve-i edzőtábortól a Liverpool labdarúgó csapata: Craig Bellamy golfütővel verte John Arne Riisét, Robbie Fowler, Jermaine Pennant és Jerzy Dudek az utcán bunyóztak, mások lámpákat törtek a hotelben.

Összeverte csapattársa, John Arne Riise lábait egy golfütővel a Liverpool csatára, Craig Bellamy péntek hajnalban.

Az angol futballklub Portugáliában edzőtáborozott, hogy a lehető legjobban felkészüljön a szerdai, Barcelona elleni Bajnokok Ligája mérkőzésre, majd a hazautazás előtti utolsó este Rafael Benitez vezetőedző kimenőt adott játékosainak. A csapat egy Algarve melletti karaoke-bárba ment, és a News of the World című angol lap szemtanúkra hivatkozva állítja, jól be is rúgott.

Bellamy és Riise balhéja akkor kezdődött, amikor a walesi megpróbálta a színpadra kényszeríteni norvég haverját, aki viszont nem volt hajlandó énekelni. Az újság névtelen tanúja állítja, a két részeg összeveszett, szidták egymást, de a kapitány Steven Gerrard, Peter Crouch és Dirk Kuyt leállították őket. Hajnali két óra körül a banda együtt távozott, és ért vissza a hotelba.

Bellamy viszont nem nyugodott le: betört Riise szobájába, és egy golfütővel ütlegelni kezdte a lábait. Állítólag azt kiabálta, hogy a védő megalázta őt a társak előtt. A támadót végül Benítez szedte le áldozatáról.

"Elszabadult a pokol, John lábát összevissza zúzta a golfütő, Craignek teljesen elborult az agya" - állítja a News of the World informátora.

A Liverpool péntek délután visszatért Angliába, de kiderült, más játékosok is megfeledkeztek magukról. Robbie Fowler, Jermaine Pennant és Jerzy Dudek az utcán keveredett verekedésbe, egyiküket meg is bilincselték, mert megpróbált lefejelni egy rendőrt. Néhányan a szálloda világító berendezéseit verték szét golfütővel, de nem derült ki név szerint, kik voltak, mert a hotel alkalmazottainak megparancsolták, hogy hallgassanak a történtekről.

A brit sajtó szerint Rafael Beníteznél is jobban kiakadtak az eseten a Liverpool új amerikai tulajdonosai, akik két hete 470 millió fontot fektettek a klubba. A futballistákat biztosan megbüntetik valahogy, Bellamyt akár ki is rúghatját az egyesülettől, de konkrét lépésekről még nem tudni.

A 27 éves játékosnak már korábban is voltak hasonló ügyei, több edzőjével összeveszett. Szerepelt a Newcastle, a Celtic a Blackburn gárdájában, majdnem mindehonnan fegyelmi problémák miatt kellett távoznia. Benítez múlt nyáron igazolta le, a bajnokságban eddig hét gólt szerzett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!