Vince, Artúr
-5 °C
0 °C

Mascherano a legnagyobb marha a földön

2008.03.25. 15:01
Piros lapot reklamált ki magának a Manchester United-Liverpool meccsen Javier Mascherano, miután többször durván beszólt a bírónak. Egy félidőt végigkáromkodott, mégsem tudja, miért állították ki. Videó.

Nem volt elég egy csapatnyi futballista, egy edzői és egy játékvezetői stáb sem, hogy lenyugtassák Javier Mascheranót, miután piros lapot kapott a hétvégi Manchester United-Liverpool angol bajnoki futballmeccsen.

Steve Bennett bíró a 44. percben küldte le a az argentint, miután sokadszor reklamált. Előzőleg még negyedóra sem telt el a meccsből, amikor a Liverpool középpályása vitathatatlanul jogos sárga lapot kapott Paul Scholes felrúgásáért.

Ő nem értett egyet Bennett döntésével, többször a klasszikus "fuck off" felszólalással ("bassza meg") kommentálta az ítéletet.

A szünet előtt közvetlenül társa, Fernando Torres kapott sárgát, mire az argentin 15 méterről futott a helyszínre, hogy számon kérje Bennettet, aki megunta és felmutatta a pirosat.

Ekkor kezdődött Mascherano igazi ámokfutása: a bírót kezdte üldözni, társai megpróbálták lefogni - Xabi Alonso már a második sárga előtt próbálkozott ezzel -, de kudarcot vallottak, mint ahogy a Pool egyik segédedzője is. Steve Gerrard csapatkapitány ráordított, ez sem hatott.

Rafa Benítez menedzsernek kellett közbelépnie, hogy Mascheranót rávegyék, menjen be az öltözőbe. Neki sem ment könnyen, játékosa fejét kezei közé fogta, mélyen a szemébe nézve bírta rá, próbáljon lenyugodni.

Mascherano mégsem tudja, miért állították ki.

"Fogalmam sincs, miért állítottak ki. Csak megkérdeztem a bírót, mi történik. Nem káromkodtam, nem voltam agresszív, nem ellenkeztem vele. Mindössze meg akartam tudni, miről van szó, ezért amikor felmutatta a második sárgát, el sem tudtam hinni" - nyilatkozta a The Sunnak, amely A legnagyobb marha a földön címmel elemzi a történteket. Mascherano arról nem beszélt, tisztában van-e a kétszavas kifejezés jelentésével.

Örülhet, hogy majdnem egy félidőn át kitartott, a Sunnál a videót visszanézve összeszámolták, az első sárgája után ötször leküldhette volna Bennett, amikor vagy őt, vagy partjelzőit inzultálta.

Valójában már a 11. percben az öltözőben lett volna a helye, amikor a kamera közelről elcsípte, amint Ref, ref! megszólítással (Spori, spori!) kiált a tőle néhány méterre álló játékvezetőnek, majd többször fuck off-fal küldi el a sunyiba. Bennett a félidő végére sokallt be.

Mascherano megúszta volna egymeccses eltiltással, hiszen nem követett el durvaságot, de fafejűségével botrányt csinált, így valószínű, legalább három meccsen nem játszhat.

Ami persze vicc, ha arra gondolunk, az arsenalos Eduardo lábát összetörő Martin Taylor szintén három mérkőzést kapott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!