Auguszta
-7 °C
0 °C

Bobby Davison a Ferencváros új edzője

2008.04.16. 17:16
Bekövetkezett, amit hetek óta vártak, a Ferencváros labdarúgócsapatánál leváltották Csank Jánost. Az új edző az eddigi menedzser, Bobby Davison, az extréner a továbbiakban szakmai tanácsadó lesz.

Az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatótanácsa a tulajdonosokat képviselő Terry Robinsonnal és Rieb György FTC-elnökkel konzultálva az év elejétől a klubnál szakmai menedzserként dolgozó angol Bobby Davisont nevezte ki az NB II-ben szereplő csapat vezetőedzőjének. A klub által kiadott közleményből kiderül, Davison mellett Csató Sándor dolgozik pályaedzőként, míg Csank János júliusig szóló szerződése lejártáig tanácsadóként segíti a szakmai munkát.

"Rutinos edzőként tudtam, hogy mindez bekövetkezhet. A vezetőink megfontolt döntését a csapat jelenlegi helyzetében én is elfogadom" - mondta Csank János.

"Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen híres klub vezetőedzője lehetek. Szeretném sikeressé tenni a csapatot, amihez a játékosoknak legalább olyan odaadóknak kell lenniük a klub iránt, mint a szurkolóinknak" - fogalmazott Bobby Davison.

A brit edző szerint senkinek sem biztos a helye, a labdarúgóknak minden héten meg kell küzdeniük azért, hogy a jövő héten is a kezdőcsapat tagjai legyenek. "Annak idején a Sheffield United, a Leeds United és a Derby County mezében én is megharcoltam minden labdáért, és ezt várom el mindenkori játékosaimtól. Ha ezt a mentalitást magukévá teszik, akkor a képességeik legjavát nyújtva eredményesek lehetünk az elkövetkező nyolc fordulóban" - vette elő patetikus énjét az új tréner.

Bobby Davison:

Bobby Davison 1980-tól 1998-ig volt profi labdarúgó. Középcsatárként szerepelt a Sheffield United, a Leeds United, a Derby County, a Leicester és a Hull City csapataiban. Colin Todd menedzser munkáját segítette pályaedzőként a Bradford Citynél. Később a Premier League edzői stábjához csatlakozott, amely a profi csapatok akadémiáiról kikerülő játékosok kiválasztásáért felelt, majd a Derby County játékosmegfigyelője lett. Ez év elején Kevin McCabe felkérésére érkezett a Ferencvároshoz szakmai menedzserként. 2008. április 16-tól tölti be a vezetőedzői posztot.

"Davison jól ismeri a csapatot, hónapok óta figyelemmel kíséri minden edzésüket és mérkőzésüket. Csank János szakmai hozzáértését senki sem kérdőjelezi meg, Bobby mentalitása azonban új lendületet adhat az együttesnek. Az angol tulajdonos és maga Davison is elismeri Csank felkészültségét, aki továbbra is az FTC Zrt. alkalmazottja marad" - ismertette a közleményben a döntés részleteit Berki Krisztián, az FTC Zrt. igazgatótanácsának elnöke.

"A többségi tulajdonossal egyetértésben hoztunk döntést, hiszen mindkét fél csakis azt tartja szem előtt, hogy a bajnokság végén a labdarúgók a klub hagyományaihoz méltó helyet vívjanak ki maguknak" - ez meg Rieb György FTC-elnök mondandójának része.

A klub közleménye szerint az új vezetőedző legközelebb a szombati bajnoki mérkőzés utáni sajtótájékoztatón áll az újságírók rendelkezésére. A labdarúgók határozatlan ideig nem nyilatkozhatnak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!