Natália
1 °C
7 °C

Riise: Összetörtem a szégyentől

2008.04.24. 16:13
Padlóra került öngólja után a Liverpool-hátvéd John Arne Riise, de ígéri, összeszedi magát és bizonyít. Mi azt kutatjuk, rúgás helyett miért fejelt a térdmagasságban érkező labdába.

"Mit is mondhatnék? Szégyellem magam, padlón vagyok" - nyilatkozta 95. perces öngólja után a Liverpool-hátvéd John Arne Riise. A Chelsea elleni elődöntőn csapata értékes 1-0-s győzelemre állt, lejárt a négyperces hosszabbítás is, amikor egy kósza beadást védhetetlenül sikerült saját kapujába fejelnie.

Előny helyett így úgy kell Londonba utazniuk, hogy a Chelsea kezdi továbbjutó helyzetből a visszavágót, akár 0-0-lal is elődöntőbe kerülhet.

"Az ilyesmi megtörténhet a védőknél. Tudom, hogy mentálisan nagyon erős vagyok, ezt is fel fogom dolgozni, egy ilyen öngól után is összeszedem magam. Történtek már velem keményebb dolgok az életben" - idézte a norvég Riisét a tribalfootball.com.

Mit gondol, miért fejelt Riise?

 • 1552
  Ikszre vette a meccset tippmixen
 • 740
  Ő maga sem tudja
 • 550
  Úgy gondolta, fejjel könnyebb lesz, mint lábbal
 • 418
  Megmagyarázhatatlan
 • 307
  Jobbal nem merte rúgni

A 27 éves futballista tettére nem adott magyarázatot, csak találgatni lehet, miért fejjel próbálta megjátszani a térdmagasságban érkező labdát.

Az egyetlen érthető feltételezés, hogy Riise ballábas, és mivel a beadás pontosan a jobbjára jött, úgy látta biztosabbnak, ha fejjel avatkozik közbe. Vagyis a gyengébbik lábával nem merte elvállalni a mentést.

Megdönti ezt az elméletet, hogy alig több mint egy éve, a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőben akkora gólt rúgott jobbal, kapásból, hogy majd feldőlt a kapu.

Az okokat tehát továbbra is csupán kutatni lehet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?