Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Riise: Összetörtem a szégyentől

2008.04.24. 16:13
Padlóra került öngólja után a Liverpool-hátvéd John Arne Riise, de ígéri, összeszedi magát és bizonyít. Mi azt kutatjuk, rúgás helyett miért fejelt a térdmagasságban érkező labdába.

"Mit is mondhatnék? Szégyellem magam, padlón vagyok" - nyilatkozta 95. perces öngólja után a Liverpool-hátvéd John Arne Riise. A Chelsea elleni elődöntőn csapata értékes 1-0-s győzelemre állt, lejárt a négyperces hosszabbítás is, amikor egy kósza beadást védhetetlenül sikerült saját kapujába fejelnie.

Előny helyett így úgy kell Londonba utazniuk, hogy a Chelsea kezdi továbbjutó helyzetből a visszavágót, akár 0-0-lal is elődöntőbe kerülhet.

"Az ilyesmi megtörténhet a védőknél. Tudom, hogy mentálisan nagyon erős vagyok, ezt is fel fogom dolgozni, egy ilyen öngól után is összeszedem magam. Történtek már velem keményebb dolgok az életben" - idézte a norvég Riisét a tribalfootball.com.

Mit gondol, miért fejelt Riise?

 • 1552
  Ikszre vette a meccset tippmixen
 • 740
  Ő maga sem tudja
 • 550
  Úgy gondolta, fejjel könnyebb lesz, mint lábbal
 • 418
  Megmagyarázhatatlan
 • 307
  Jobbal nem merte rúgni

A 27 éves futballista tettére nem adott magyarázatot, csak találgatni lehet, miért fejjel próbálta megjátszani a térdmagasságban érkező labdát.

Az egyetlen érthető feltételezés, hogy Riise ballábas, és mivel a beadás pontosan a jobbjára jött, úgy látta biztosabbnak, ha fejjel avatkozik közbe. Vagyis a gyengébbik lábával nem merte elvállalni a mentést.

Megdönti ezt az elméletet, hogy alig több mint egy éve, a Barcelona elleni BL-nyolcaddöntőben akkora gólt rúgott jobbal, kapásból, hogy majd feldőlt a kapu.

Az okokat tehát továbbra is csupán kutatni lehet.