Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Dárdai Pál újra a válogatottban

2008.05.09. 19:09
Kapcsolódók (16)
A május huszonnegyediki Görögország elleni válogatott mérkőzés előtt a holland Erwin Koeman kijelölte, kikre számít. Sok meglepetés nincs, de az eddig száműzött Dárdai Pál visszatérhet, Bodnár László sérülése után újra beadhat jobbról.

Bő két héttel kinevezése után a holland Erwin Koeman megjelölte azt a huszonnégy játékost, akikkel az Európa-bajnokságra készülő görög és horvát válogatott ellen játszani szeretne május végén. Előbbi meccs 24-én, utóbbi 31-én lesz Budapesten.

Koeman megjegyezte, négy jelöltje nem lehet a keretben, mert megsérült, így Buzsáky, Halmosi, Tímár és Rajczi jelenlététől eltekint. Hasonlóan a bajnoki versenyfutásban még érdekelt négy csapat legjobbjaitól is.

Várhidi kedvence, Vass Ádám sem kapott meghívót, mert a Brescia sorsdöntő meccsre készül, osztályozót játszik az olasz másodosztályban, igaz sem ő, sem Feczesin nem kapott az utóbbi időben rendszeresen lehetőséget.

Kapusposzton nincs meglepetés, Fülöp Márton ugyan nem volt játékban tavasszal, élvezi a bizalmat, két hazai bajnokságban szereplő kapus mellett. A védősorban újra feltűnt a sokáig sérüléssel bajlódó Bodnár László és Bodor Boldizsár is, akit alighanem jól ismer a holland szakember.

Középpályán Dárdai Pál és Tóth Balázs újra szóhoz juthat, korábban nemcsak a kapitány, de az elnök is egyértelműen ódzkodott attól, hogy előbbi válogatott legyen. Kisteleki István még a nagy fiatalítás hullám idején félreérthetetlenül utalt rá: minek hazahívni egy harmincéves játékost.

Koeman mindjárt az első sajtótájékoztatón rögzítette, nála nem a kor, hanem a mutatott teljesítmény számít. Dárdai érkezése alighanem azt is jelzi, hogy a feltétlen és következetlen fiatalítási koncepció kiigazításra került.

Várhidi egy másik kedvence, Tőzsér Dániel sincs a keretben, vélhetően az ő hozzáállását nem tartotta megfelelőnek a keret kijelölésében segítő stáb.

A csatársorban Németh Krisztián lehetőséget kaphat, aki ugyan a Liverpool felnőtt csapatának közelébe sem került, a tartalékok között legalább villogott. Németh Kádárral együtt az U19-es válogatottbeli fellépése után csatlakozik felnőttekhez. Az ifjúságiak a nyolcas Eb-döntőért játszanak.

A válogatott keret:

Kapusok: Fülöp Márton (Sunderland AFC), Köteles László (Diósgyőri VTK), Sebők Zsolt (FC Fehérvár)
Védők: Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Bodnár László (Red Bull Salzburg), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Vanczák Vilmos (FC Sion), Lőw Zsolt (TSG 1899 Hoffenheim), Vaskó Tamás (Bristol City FC), Kádár Tamás (Newcastle United)
Középpályások: Huszti Szabolcs (SV Hannover '96), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Vadócz Krisztián (NEC Nijmegen), Tóth Balázs (Racing Genk), Dárdai Pál (Hertha BSC), Filkor Attila (Grosseto)
Támadók: Ferenczi István (Barnsley FC), Orosz Péter (FC Wacker Innsbruck), Priskin Tamás (Watford FC), Németh Krisztián (Liverpool)