Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Három jobbkeze lesz Erwin Koemannak

2008.05.15. 12:19
Az alig három hete magyar szövetségi kapitánnyá kinevezett Erwin Koeman kijelőlte szakmai stábját. Ennek értelmében az NB I. középmezőnyének végén található REAC edzője, Aczél Zoltán, a sokak számára ismeretlen Máté Csaba és a volt sztárkapus Petry Zsolt ülhet mellette a kispadon.

A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint Aczél Zoltán és Máté Csaba lesz Erwin Koeman szövetségi kapitány két segítője, kapusedzőként Petry Zsolt tevékenykedik majd.

A jelenleg REAC-tréner Aczél Újpesten lett NB I-es játékos 1988-ban, majd a Vácban, a Siófokban, a Pécsben és a BVSC-ben játszott. Külföldön szerepelt a koreai Daewoo Royals, az osztrák Ried és Hartberg együttesében is, kétszer lépett pályára a válogatottban. Jelentős edzői eredményei nincsenek.

Máté Csaba 1983 és 1993 között a Szekszárdi Dózsában, Pécsett, ismét Szekszárdon, majd Tatabányán futballozott. Ezután Belgiumban légióskodott, 2001-ben tért haza. Jelenleg a Szekszárdi Utánpótlásnevelő Football Club elnöke, edzőként is tevékenykedik az egyesületnél.

A 38-szoros válogatott Petry Zsolt az MTK-ban mutatkozott be az élvonalban, szerepelt a Videoton, a Honvéd és a Dunaferr együtteseiben is. Külföldön a belga Gent, a Charleroi, a holland Feyenoord, a török Genclerbirligi, a finn Kotkan, a német Eintracht Frankfurt és a Bundesliga II-ben érdekelt Padernborn gárdájában védett, 2005-től utóbbi kapusedzőjeként dolgozik.

Petry 1984-ben alapembere volt a Bicskei Bertalan által vezetett ifjúsági Eb-aranyérmes magyar csapatnak. Az edzői csapat talán legnevesebb tagja 38 alkalommal szerepelt az A-válogatottban.