Auguszta
-3 °C
2 °C

Ostobák voltak, nem hittek a kupadöntőben

2008.05.16. 12:56
A Cardiff futballistái 8 ezer font győzelmi pénzt alkudtak ki, a cserék csak a felét lapják, a padon maradók ennyit sem, mert nem hitték, hogy bejutnak az FA-kupa döntőjébe. Sikerült nekik, szombaton a Portsmouth-szal játszanak.

Sztárcsapatok nélkül játsszák szombaton az angol FA-kupa 127. döntőjét, a másodosztályú Cardiff City a Portsmouthszal találkozik.

A déli kiscsapat élte túl a sorozatot egyetlenként a Premier League-gárdák közül, főleg amiatt, mert idegenben verte ki a Manchester Unitedet. A Cardiff legnagyobb bravúrja a Middlesborough búcsúztatása volt.

Mindkét klub második kupasikerére hajt, a walesiek egyetlen nem angolként 1927-ben nyertek először és utoljára, a Pompey 1939-ben.

Edzőik, Dave Jones, illetve Harry Redknapp első döntőjükre készülnek.

A Wembley-stadionban 1 millió font a tét, ennyit kap a győztes. Ha a Portsmouth lesz az, közel 3, ha a Cardiff, majdnem 2 millió fonttal zárja a sorozatot. A játékosok sem járnak rosszul, bár mindkét alakulat bánhatja, hogy nem spekulált magabiztosabban a szezon elején: a cardiffiak fejenként 8 ezer (2,5 millió forint), a portsmouthiak 25 ezer fontot tesznek zsebre, ha nyernek.

Sylvain Distin Portsmouth-futballista fűnyírással melegített

A bajnok Manchester United futballistái 600 ezret kasszíroztak, de az FA szabályai szerint klubon belül minden szerződést az idény rajtja előtt meg kell kötni, és ha már megvan, közben nem szabad változtatni rajta.

Ráadásul a 8 ezer csak a 11 kezdőjátékosnak jár, a cserék a felét kapják, a pályára nem lépő kerettagok ennyit sem. A szezon előtt egyik sem gondolta, hogy a fináléig jut, így valószínűleg csak formaságnak gondolták pénzdíjuk kialkudását.

De az FA-kupa-finálé nem a pénzről szól. A világ legidősebb futballsorozatában "csak a trófea megszerzése a lényeg, klubunk, szurkolóink és önmagunk számára" - nyilatkozta az egyik Cardiff-futballista.