Benedek
-4 °C
5 °C

Egyetlen büntetőt sem tudtak belőni

2008.05.20. 11:22
A három győztes meccsig tartó futsalbajnoki döntő első, hétfői mérkőzését hosszabbítás után, büntetőkkel nyerte a házigazda Berettyóújfalu. A harmadik hely a Szentesé, 3-2-re kapták el az Ikrényt.

Hétfő este kezdődött a három nyertes meccsig tartó futsalbajnoki döntő, a két résztvevő a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu és a Goldball RFC Csömör. Az alapszakaszban ez a két csapat végzett az első és a második helyen, az MVFC 54, a Csömör 44 pontot gyűjtött.

Az MVFC veretlen, tartja és folyamatosan növeli az első osztályban veretlenül lejátszott mérkőzések csúcsát, az elődöntő visszavágóján már a huszonötödik meccset húzták be, írja a futsal-hungary.hu. A rekordot eddig a Csömör tartotta.

A szakemberek szerint a Berettyóújfalu egységesebb csapat, a Csömör inkább néhány kiemelkedő tudású játékosára (Jávor, Simon, Semsei, Szimcsák) épít. Mindkét csapat játékosedzőket alkalmaz, az MVFC-s Szitkó Róbert szerint nem lesz elég három meccs a győzelemhez, a csömöri Somogyi Krisztián is négy-ötre számít, csapata közel a legjobb összeállításban tud játszani.

A döntő első összecsapásán mérkőzésén a rendes játékidőben 2-2 lett a végeredmény, a gólokat Trencsényi, Turzó (MVFC) és Nyári, Kovacsics (Csömör) lőtte; a Berettyóújfalu büntetőkkel 4-2-re nyert.

A tizedik percben már 2-0-ra vezetett a hazai csapat, három perccel a vége előtt egyenlített a Csömör. Az utolsó percben a vendégcsapatból két játékost is kiállítottak. Újabb gól a hosszabbításban sem született, a büntetőket jobban lőtte az MVFC.

A hazaiak edzője szerint a második félidőben átadták a területet a Csömörnek, de megérdemelten nyertek. A vendégek vezetője úgy vélte, eldönthették volna a meccset, de néhány játékvezetői itélet nem kedvezett nekik.

A bajnokság harmadik helyének sorsát egy mérkőzéssel döntötték el, a Szentes 3-2-re verte az Ikrényt.