Tekla
9 °C
20 °C

Rendőrök fékezték meg a fradistákat

2008.09.25. 21:52 Módosítva: 2015-05-21 04:01:11
Huszonhat év után nyert ismét a Haladás a Ferencváros stadionjában, az Üllői úti NB II.-es csapat kiesett a magyar kupából. A szurkolók nem bírták elviselni a bukást, összecsaptak a rendőrökkel.

Az élvonalban harmadik Haladás idegenben verte 2-1-re a másodosztályban második Ferencvárost a magyar kupában, így utolsóként csatlakozott a legjobb tizenhat közé. A Ferencvárosnak így továbbra is várnia kell a nemzetközi kupaszereplésre.

A Haladás Kenesei fejesével már a tizedik percben vezetéshez jutott, Guzmics még az első félidő vége előtt ugyancsak szöglet utáni fejessel növelte kettőre a vendégcsapat előnyét.

A Fradi Ferenczi góljával szépített a 66. percben, Dragóner a hajrában egyenlíthetett volna, de nagy helyzetét kihagyta. Az idén már tizennegyedik góljánál tartó Ferenczinek sem sikerült belőnie a második hazai gólt, és ez annyira megviselte a hazai szurkolókat, hogy megpróbáltak betörni a Haladás-drukkerek szektorába, és petárdákkal dobálták őket.

Balhé a meccs előtt és után

A meccs előtt ferencvárosi szurkolók vendégszurkolókra támadtak a Nagyvárad téri aluljáróban, a verekedésnek a rendőrök vetettek véget. Innen öt személyt állítottak elő garázdaság miatt a VIII. kerületi rendőrkapitányságra. A mérkőzés után a stadiont elhagyó szurkolók a Könyves Kálmán körútnál a biztosításban részt vevő rendőrökre támadtak, üvegeket, valamint a villamos sínek közül kiszedett köveket dobáltak feléjük, továbbá megrongáltak két szolgálati gépjárművet is.

A rendőrök a tömeget a Népliget irányába szorították ki, illetve oszlatták fel. Az intézkedés során hét személyt állítottak elő a IX. kerületi rendőrkapitányságra. Közülük hármat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt, a további négyet pedig azért, mert nem volt náluk személyazonosító okmány.

Az intézkedések során három rendőr és egy szurkoló sérült meg, őket a mentőszolgálat munkatársai látták el a helyszínen. A szolgálati járművekben, valamint a stadion környékén keletkezett anyagi kár megállapítása még tart.