Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Rendőrök fékezték meg a fradistákat

2008.09.25. 21:52 Módosítva: 2015-05-21 04:01:11
Huszonhat év után nyert ismét a Haladás a Ferencváros stadionjában, az Üllői úti NB II.-es csapat kiesett a magyar kupából. A szurkolók nem bírták elviselni a bukást, összecsaptak a rendőrökkel.

Az élvonalban harmadik Haladás idegenben verte 2-1-re a másodosztályban második Ferencvárost a magyar kupában, így utolsóként csatlakozott a legjobb tizenhat közé. A Ferencvárosnak így továbbra is várnia kell a nemzetközi kupaszereplésre.

A Haladás Kenesei fejesével már a tizedik percben vezetéshez jutott, Guzmics még az első félidő vége előtt ugyancsak szöglet utáni fejessel növelte kettőre a vendégcsapat előnyét.

A Fradi Ferenczi góljával szépített a 66. percben, Dragóner a hajrában egyenlíthetett volna, de nagy helyzetét kihagyta. Az idén már tizennegyedik góljánál tartó Ferenczinek sem sikerült belőnie a második hazai gólt, és ez annyira megviselte a hazai szurkolókat, hogy megpróbáltak betörni a Haladás-drukkerek szektorába, és petárdákkal dobálták őket.

Balhé a meccs előtt és után

A meccs előtt ferencvárosi szurkolók vendégszurkolókra támadtak a Nagyvárad téri aluljáróban, a verekedésnek a rendőrök vetettek véget. Innen öt személyt állítottak elő garázdaság miatt a VIII. kerületi rendőrkapitányságra. A mérkőzés után a stadiont elhagyó szurkolók a Könyves Kálmán körútnál a biztosításban részt vevő rendőrökre támadtak, üvegeket, valamint a villamos sínek közül kiszedett köveket dobáltak feléjük, továbbá megrongáltak két szolgálati gépjárművet is.

A rendőrök a tömeget a Népliget irányába szorították ki, illetve oszlatták fel. Az intézkedés során hét személyt állítottak elő a IX. kerületi rendőrkapitányságra. Közülük hármat hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt, a további négyet pedig azért, mert nem volt náluk személyazonosító okmány.

Az intézkedések során három rendőr és egy szurkoló sérült meg, őket a mentőszolgálat munkatársai látták el a helyszínen. A szolgálati járművekben, valamint a stadion környékén keletkezett anyagi kár megállapítása még tart.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?