Móric
9 °C
15 °C

Kisteleki 2012-ig megtartaná Koemant

2009.04.23. 11:03
Az MLSZ elnöke még az őszi vb-selejtezők előtt hosszabbítana a holland szövetségi kapitánnyal, és a Puskás Stadiont is felújítaná.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke már a nyáron meghosszabbítaná Erwin Koeman szövetségi kapitány szerződését. A holland szakember megbízása eredetileg 2009 novemberéig, a világbajnoki selejtezők végéig szól, de megfelelő eredmények esetén automatikusan meghosszabbodik a 2010-es vb végéig.

"Még a nyár befejezése előtt meg kellene találni a hosszú távú megoldást, nem lenne szabad a szeptemberi, két sorsdöntőnek ígérkező hazai meccstől függővé tenni a kérdést. Azt szeretném, ha 2012-ig ő lenne a szövetségi kapitány."

Az MLSZ vezetője szerint a holland olyan teljesítményt tett le a magyar közönség elé, hogy már most gondolkozni kell a folytatáson.

Kisteleki megjegyezte, szerinte Koeman még várna a hosszabbítással, de pozitív lenne ezzel is kifejezni felé a bizalmat, megnyugtatóan hatna a válogatottra és a közvéleményre is, ha hosszabbítana.

Koeman irányításával a válogatott eddig 11 meccset játszott, és 6 győzelem mellett 3 döntetlen és 2 vereség a mérlege. A vb-selejtezősorozatban az eddigi lejátszott hat meccs után 4–1–1-es mérleggel a dánok mögött a második, pótselejtezőt érő helyen áll az együttes.

Az MLSZ a Puskás Stadionban gondolkozik

Kisteleki arról is beszámolt, az MLSZ felülvizsgálta a Puskás Stadionnal kapcsolatos álláspontját: "Amennyiben a stadiont sikerül 45-50 ezer néző befogadására alkalmassá tenni, akkor butaság lenne csökönyösen ragaszkodni a korábban dogmatikusan kijelentett álláspontunkhoz, a Fehér úti stadionhoz. Egyetlen baj van a Puskás Stadionnal, hogy a szurkolók nem tudnak normálisan bemenni a létesítménybe, ezen változtatni kell a közönség jobb kiszolgálása érdekében."

Szerinte ez a kérdés egy gyors fejlesztéssel a nyáron megoldható. Ha így lesz, az MLSZ akár azon is gondolkodna, hogy 2012-ig átvegye a Puskás Stadion kezelését, s három évvel később, amikorra remélhetőleg lecseng a gazdasági válság, sokkal pozitívabb és a legjobb végleges döntést lehetne hozni az ügyben.

Saját jövőjéről Kisteleki úgy vélekedett, amikor átvette az irányítást, 500 milliós tartozása volt az MLSZ-nek, most 4-5 milliárdnyi vagyona van, ebben persze benne van az új székház, a telki edzőközpont és a vagyoni értékű jogok.

"A FIFA-világranglistán 40 helyet léptünk előre. Szeretném, ha a válogatott kijutna a 2012-es Európa-bajnokságra, s azt gondolom, elértünk oda, hogy ez reális célkitűzés. Most ezekre akarok koncentrálni, így azon nem gondolkodom, hogy két év múlva a tisztújítás alkalmával jelöltetem-e magam" - mondta az MLSZ elnöke.

20%
3490 Ft
2792 Ft
20%
3999 Ft
3200 Ft