Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

A Liverpooltól a 2. hely is szép lenne

2009.08.08. 10:15
Sir Alex Ferguson megkezdte a Premier League-szezont, kijelentette, nem tart a Liverpooltól, amelytől az is nagy dolog lenne, ha meg tudná ismételni tavalyi 2. helyét. Szerinte a Chelsea lesz a Manchester United legnagyobb ellenfele.

Másfél hét van hátra a felkészülési időszakból, Sir Alex Ferguson már tudja, a Liverpooltól idén sem kell tartania a Manchester Unitednek.

Egy interjúban úgy fogalmazott, a következő szezonban a Chelsea lesz csapata riválisa, ami az új edző Carlo Ancelottival képes fejlődni, míg a Liverpoolban ezt nem látja.

„Nehéz lesz a tavalyi teljesítményüket megismételni – mondta Ferguson a Liverpoolról. – Ráadásul nem is elég megismételni, javulni kell, hiszen az utóbbi 20 év legjobb idényét produkálták, mégis négy ponttal lemaradtak a bajnoki címről.”

Ferguson nem Xabi Alonso távozása miatt gondolja úgy, hogy a Liverpoolnak idén sem lesz esélye bajnoki címet szerezni, mivel a csapat meghatározó játékosai, Steven Gerrard és Fernando Torres maradtak, hanem mert a legutóbbi jó szezon alatt az ellenfelek kiismerték a Pool játékát.

A Chelsea-ről jó a véleménye. „Úgy fognak játszani, mint a Milan, ez pedig két BL-győzelmet hozott Ancelottinak. Majdnem hármat, mert azt a Liverpool elleni meccset soha nem lett volna szabad elveszíteniük” – szúrt oda még egyet Rafael Beniteznek Ferguson, aki a 2005-ös Milan–Liverpool-fináléra gondolt. Akkor félidőben az olaszok 3-0-ra mentek, a végén 11-esekkel mégis az angolok nyertek.