Viola
-5 °C
-2 °C

Kislánya mellé temetik az öngyilkos kapust

2009.11.13. 10:45 Módosítva: 2009-11-13 10:45:20
Vasárnap lesz a 32 évesen elhunyt német kapus, Robert Enke temetése, a szervezők százezer embert várnak.

A kedden öngyilkosságot elkövető Robert Enkét 2006-ban elhunyt kislánya, a kétévesen veleszületett szívelégtelenségben meghalt Lara mellé temetik. A kapus és felesége naponta jártak ki a sírhoz, amely pár száz méterre volt a házuktól, a depressziós Enke soha nem tudta feldolgozni tragédiát, ezért lépett vonat elé.

A koporsót 11 órakor a hannoveri AWD Aréna kezdőkörében állítják fel, a szurkolók itt vehetnek végső búcsút a válogatott kapustól. A szervezők 100 000 embert várnak, a stadionba 45 ezren férnek. Az ARD az egész szertartást közvetíti, a kint maradók kivetítőkön követhetik az eseményeket.

A temetésen részt vesz a német szövetség elnöke, Joachim Löw szövetségi kapitány, és a szerdai Elefántcsontpart elleni barátságos meccsre készülő válogatott valamennyi tagja (a szombati Németország-Chile meccset a tragédia miatt törölték).

Jelen lesz a korábbi szövetségi kapitány Jürgen Klinsmann, és több olyan játékos, aki jelenleg nem tagja a válogatottnak: eljön a kapustárs Timo Hildebrand Wiganból, és a Real Madrid védője, Christoph Metzelder is.

A többi német klub is a legmagasabb szinten teszi tiszteletét, a Dortmundot, a Hamburgot és a Werdert is elnöke képviseli, megjelennek Enke korábbi külföldi klubjai, a Barcelona és a Benfica képviselői is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!