Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Robinson lemondott, McCabe a Fradi-elnök

2009.11.18. 18:38 Módosítva: 2009-11-18 18:38:31

Kevin McCabe tulajdonos veszi át Terry Robinson helyét a Ferencváros labdarúgócsapatának elnöki posztján, miután utóbbi lemondott.

"A folytonosságot biztosítja Berki Krisztián vezérigazgató személye, aki a jövőben szakmai segítséget kap két elismert angol szakembertől, akiket a Sheffield United delegál a Ferencvároshoz" - a szigetországi üzletember közleményében egyúttal köszönetet mond a Robinson mellett távozó hat igazgatónak eddigi tevékenységükért.

Kevin McCabe
Kevin McCabe

McCabe leszögezte, amennyire ideje engedi, személyesen is részt kíván venni a stratégiai kérdések megoldásában, "együttműködve az új igazgatósággal és Berki Krisztián vezérigazgatóval, aki teljes felelősséget visel a klub mindennapos ügyeiért". Utóbbi feladata lesz McCabe tájékoztatása és a szurkolókkal való kapcsolattartás is.

A tulajdonos a Diósgyőr elleni bajnoki mérkőzésen történt szurkolói rendbontással összefüggésben is megfogalmazta álláspontját, eszerint az ottani események "egy kicsi, de elvadult szurkolói csoport tetteit tükrözik, csalódást okoztak számunkra". "Felkértem az új menedzsmentet, hogy gondolja át és dolgozza ki a lehetséges intézkedéseket hasonló esetek elkerülése végett".

Terry Robinson
Terry Robinson

McCabe hangsúlyozta, terveik és céljaik komolyak, hosszú távúak, nem csak egy fél szezonra vonatkoznak, és szeretnék megerősíteni a csapatot. "A játékosok tavaszi szezonra való felkészítésének részét képezi egy háromhetes edzőtábor Máltán, a Sheffield United szponzoránál. Az infrastruktúra és a sziget klímája minden lehetőséget biztosít a csapatnak és kísérői részére a tökéletes felkészüléshez. Nehéz a jövőbe látni, de legfőbb célunk, hogy a Ferencváros minél előbb európai szinten is megállja a helyét. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra".