Jolán
2 °C
4 °C

Angliában is új stadiont épít a Fradi-tulaj

2009.11.04. 13:13 Módosítva: 2009-11-04 13:13:05
Kevin McCabe az Üllői útra új arénát ígért, angol csapatánál, a Sheffield Unitednél a jelenlegi, 154 éves otthonukat modernizálná.

Kevin McCabe, a Ferencváros skót tulajdonosa nem csak magyar klubjánál, de Angliában, a Sheffield Unitednél is stadionépítést tervez. Az Üllői útra teljesen új pályát gondolt, a Bramall Lane-en jelentős átalakítás lesz, bár a tervek alapján teljesen átalakulna a létesítmény. A klub 154 éves otthonát megnagyobbítaná, a kiszolgáló helyiségeket modernebbé tenné.

Új FTC stadion látványterve
Új FTC stadion látványterve

Az alábbi videó szerint a jelenleg 32 ezres stadion minden igényt kielégítő szuperkomplexum lenne. A tulajdonos tervei szerint, ha Anglia megkapja a 2018-as világbajnokság rendezését, az új, 44 ezres aréna is vb-helyszín lenne. (A terv fotója jobbra fönt látható.)

A Bramall Lane-t 1855-ben építették, a világ legrégebbi stadionja, melyben még mindig labdarúgó mérkőzéseket rendeznek. Az első futballmeccset 1862-ben tartották, előtte csak krikett volt. 1966 óta csak futball van, de jövőre már a helyi rögbicsapat, a Sheffield Eagles is itt játszik.

A Ferencvárosnál a tervek szerint a szezon végén kezdenék el az új komplexum felhúzását, a környező üzlet- és irodaházakkal, szállodával együtt 2012-re lenne kész. A stadion 50-60 millió euróból, azaz 13,5-16 milliárd forintból készülne el. Az építkezés alatt a Ferencváros máshol játszana.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?