Judit
2 °C
7 °C

Nem játsszák újra a francia-ír pótselejtezőt

2009.11.20. 12:09
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közleménye állítja, nem műhiba, csak súlyos játékvezetői tévedés volt Henry kezezés után gólját megadni, az eredményt nem lehet megváltoztatni.

A szervezet a pénteki bejelentéssel reagált az írek csütörtöki tiltakozó beadványára, amellyel azt szerették volna elérni, hogy a házigazdák nyilvánvalóan szabálytalan, de végül továbbjutást érő gólja miatt ismételjék meg a párizsi összecsapást.

„Az eredményt nem lehet megváltoztatni, és a meccset nem lehet újrajátszani. A sportág szabálykönyve egyértelműen kimondja, hogy a mérkőzések közben a játékvezetők hozzák a döntéseket és ezek az ítéletek véglegesek” – áll a FIFA közleményében.

A pótselejtező szerdai visszavágójának hosszabbításában, a 103. percben Thierry Henry kézzel állította meg a labdát, mielőtt William Gallashoz továbbította, aki aztán kialakította az 1-1-es, összesítésben 2-1-es végeredményt. A svéd bíró, Martin Hansson nem látta a szabálytalanságot. Henry a kezezést a lefújás után elismerte.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?