Olivér
5 °C
8 °C

Társai kilőtték, lefejelték Arsavint

2009.11.25. 13:44
Negyedóra alatt kétszer is kiterült a 28 éves orosz csatár, úgy látszott, nem tudja folytatni a játékot, így is a mezőny legjobbja lett. Az Arsenal Bölöni László csapatát, a belga Standard Liege-t verve jutott 16 közé a Bajnokok Ligájában.

Az orosz Andrej Arsavin lett az Arsenal-Standard Liege Bajnokok Ligája-mérkőzés (2-0) legjobbja, a Suntól egyedül ő kapott nyolcast. Gólt nem lőtt, igaz, egyszer csak centikkel tévedett, egyszer viszont ő akadályozta meg véletlenül, hogy csapata a 35. percnél korábban előnybe kerüljön.

Ritkán látható jelenetsor végén lőtte őt fejbe csapattársa a 15. percben, elrántani sem tudta a labda elől, meg is szédült tőle.

Cesc Fabregas szögletével kezdődött, a nézők mintha megsejtettek volna valamit a hatalmas lövöldözésből, felálltak. Láthatták, hogy az orosz csatár labdáját mentik, Vela a kapufára lő, onnan Gallas próbálja a kipattanót kétszer is a kapuba juttatni, végül a belga Vermaelen elé kerül a labda, aki nagy erővel egyszerűen kilövi a gólvonalon álló csatárt, mindezt 5 másodperc alatt.

Később még kellemetlenebb ütést kapott az orosz, Gallasszal felejtek össze, a kapu mellett percekig ápolták, mire sikerült elállítani a vérző sebet, addigra Nasri be is lőtte az első gólt. A nézők közül sokan az oroszt nézték, miközben trikót cserél, ekkor hibázott Mulemo, és a francia a kapuba passzolt.

Gallas lefejeli Arsavint

Arsavin a megrendítő ütések után is megmutatta, hogy az egy meccsre jutó sarkazásokban az Arsenal nem véletlenül vezeti a képzeletbeli világranglistát, többször pazarul játszotta meg a labdát a kapunak háttal állva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?