Dömötör
-1 °C
14 °C

Társai kilőtték, lefejelték Arsavint

2009.11.25. 13:44
Negyedóra alatt kétszer is kiterült a 28 éves orosz csatár, úgy látszott, nem tudja folytatni a játékot, így is a mezőny legjobbja lett. Az Arsenal Bölöni László csapatát, a belga Standard Liege-t verve jutott 16 közé a Bajnokok Ligájában.

Az orosz Andrej Arsavin lett az Arsenal-Standard Liege Bajnokok Ligája-mérkőzés (2-0) legjobbja, a Suntól egyedül ő kapott nyolcast. Gólt nem lőtt, igaz, egyszer csak centikkel tévedett, egyszer viszont ő akadályozta meg véletlenül, hogy csapata a 35. percnél korábban előnybe kerüljön.

Ritkán látható jelenetsor végén lőtte őt fejbe csapattársa a 15. percben, elrántani sem tudta a labda elől, meg is szédült tőle.

Cesc Fabregas szögletével kezdődött, a nézők mintha megsejtettek volna valamit a hatalmas lövöldözésből, felálltak. Láthatták, hogy az orosz csatár labdáját mentik, Vela a kapufára lő, onnan Gallas próbálja a kipattanót kétszer is a kapuba juttatni, végül a belga Vermaelen elé kerül a labda, aki nagy erővel egyszerűen kilövi a gólvonalon álló csatárt, mindezt 5 másodperc alatt.

Később még kellemetlenebb ütést kapott az orosz, Gallasszal felejtek össze, a kapu mellett percekig ápolták, mire sikerült elállítani a vérző sebet, addigra Nasri be is lőtte az első gólt. A nézők közül sokan az oroszt nézték, miközben trikót cserél, ekkor hibázott Mulemo, és a francia a kapuba passzolt.

Gallas lefejeli Arsavint

Arsavin a megrendítő ütések után is megmutatta, hogy az egy meccsre jutó sarkazásokban az Arsenal nem véletlenül vezeti a képzeletbeli világranglistát, többször pazarul játszotta meg a labdát a kapunak háttal állva.