Már értem, miért drukkolunk az Atleticónak

2010.05.13. 16:32
A spanyol sajtó nagy bajnokoknak nevezte az Atlético Madrid futballistáit, akik 48 év után tudtak megint európai kupát nyerni, és véget vetettek a klub 14 éves teljes nyeretlenségének. Ünnepel Madrid fele.

Az Európa Liga döntőjét hosszabbítással nyerő Atlético Madrid szurkolói az eredményen túl annak is örülnek, hogy végre nem a Realról szól a madridi futball.

„Ez vigasz lehet a gyerekeknek, akik hétfőn lehajtott fejjel érkeztek az iskolába, a munkásoknak, akik el sem akarták olvasni az újságot a bárban, a gúnyolódó kommentárok kereszttüzében. Ők, akik mindennap szenvedtek, ők érdemlik meg a leginkább a szerdai elégtételt” - írta a katalán sportlap, a Mundo Deportivo.

A hosszú eredménytelenség hatására a klub korábban már saját magát is kigúnyolta. A 2001/2002-es idényre érvényes bérletek népszerűsítési kampányában, amikor az egyik reklámban egy kisfiú kérdésére - "Papa, miért vagyunk mi Atlético-szurkolók?" - nem kapott választ. A Marca erre válaszul csütörtökön azzal a főcímmel jelent meg, hogy "Papa, most már tudom, miért vagyunk Atlético-szurkolók"!

Az Atlético Madrid kilencszeres spanyol bajnok, de már 14 éve, hogy legutóbb első lett vagy bármit nyert volna. 1996-ban a Spanyol Kupát is elhódította a csapat, de szerdáig európai kupában 48 éve nem győzött. 36 év után nyertek újra európai kupát, 1974-ben a Bayern visszalépése miatt az argentin Independiente legyőzésével szerezték meg az Interkontinentális-kupát, ami a mai klubvilágbajnokságnak felel meg.

ept sports sow experts-34286971-1273727206

A drukkerek a tervek szerint csütörtök délután együtt ünnepelnek a hazatérő játékosokkal, remélik, jövő szombaton a Spanyol Kupa Sevilla-Atlético-döntője után is lesz okuk az örömre. Tegnap már elözönlötték a madridi utcákat a drukkerek, a Plaza de Neptunon 40 ezren ünnepelték a győzelmet.

hugh grant

A másik oldal viszont vigasztalhatatlan volt a vereség után. A hamburgi stadionban nézte végig a meccset az énekesnő Lily Allen és az ismert színész Hugh Grant. Mindketten közismerten Fulham-rajongók, előbbi Diego Forlán második gólja után sírva fakadt.  • Hírek
  • Bankszámla